2015. 09. 14. - 12:20
Melengető leves a hideg napokra
Az ember ősszel is igényli a vitaminokat, ezért fontos, hogy olyan ételeket fogyassz, melyek jót tesznek a szervezetnek.
A hidegebb, esős napokon mindig jól esik egy finom leves, ami telis tele van egészséges zöldségekkel. A zöldségleves hamar meg van, ráadásul az elkészítése is pofon egyszerű.
Hozzávalók:
- 1 liter víz
- 25 dkg krumpli
- 2 sárgarépa
- 1 póréhagyma
- 1 fehérrépa
- 1 zellergumó
- 1 teáskanál kömény
- 1 teáskanál majoránna
- 1 csokor friss petrezselyemzöld
- csipetnyi só
Elkészítése:
A krumplit és a többi leveszöldséget alaposan meg kell mosni, hámozni, majd felkockázni. Egy lábasba vizet engedsz, pont annyit, amennyi ellepi. Forrást követően már csak a fűszereket kell bele tenni. Ezt követően 20 percig párold és készen is van. Ha krémlevesre vágysz, akkor pedig annyi a dolgod, hogy turmixold össze az egészet. Tálaláskor tökéletesen illik hozzá az apróra vágott petrezselyem.