2016. 09. 05. - 16:20

Mennyei gombás-krémes szendvics a sütőből!

Mennyei gombás-krémes szendvics a sütőből!

Legközelebb, ha forró, lelket melengető és ízben kielégítő szendvicset szeretnénk, készítsünk töltött, krémes-gombás változatot! Nemcsak nagyon finom, hanem különleges is.

Közelednek a hűvösebb napok, ilyenkor az ember szívesen fogyaszt valami lelket melengetőt, levest vagy egy finom szendvicset a sütőből. A megszokott melegszendvicsek persze egy idő után unalmassá válhatnak.

Próbáljuk ki ezt a mennyei, krémes, gombás-fokhagymás verziót! Töltött szendvics, amely minden igényt kielégít.

Így töltsük meg a gombás krémes szendvicseket

Így töltsük meg a gombás krémes szendvicseket

 

A krémes gombás töltelék kiválóan megfő, amíg sütjük a kiflit vagy kenyérkét, szórjuk meg sajttal – s kész is az omlós és egyben roppanós, csalogató illatot árasztó melegszendvics!

Ráadásul nagyon hamar elkészíthető, előkészítése 5 perc, 20 perc múlva pedig kész is. Lássuk, hogyan csináljuk!

Hozzávalók:

4 darab mini kenyér/nagyobb kifli; krémsajt, szobahőmérsékletű; 2 evőkanál tejföl; 1 evőkanál majonéz; 2 gerezd zúzott fokhagyma; ½ teáskanál kóser só; ¼ teáskanál feketebors; gomba, vékonyra szelve; 1 csészényi felaprított cheddar sajt; 2 evőkanálnyi friss petrezselyem, felszeletelve és elválasztva.

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Egy éles kés segítségével vágjunk ki egy lapos V betűformát a kenyérkék tetejéből. Helyezzük el a kivájt cipókat a serpenyőben.

Kifejezetten hívogató a kész gombás krémes szendvics!

Kifejezetten hívogató a kész gombás krémes szendvics!

Egy közepes méretű tálban keverjük össze a krémsajtot, a tejfölt, a majonézt, a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot. Adjuk hozzá a gombát, a ¾ csésze cheddar sajtot és az 1 evőkanálnyi petrezselymet. Keverjük jól össze.

A gombás krémet kanalazzuk a kenyérkék vájatába, majd szórjuk meg őket sajttal. Ha készek, a töltött cipókat 8-9 percen át süssük. Utána kissé növeljük meg a hőfokot és folytassuk a sütést, amíg a sajt aranybarna nem lesz.

Mielőtt kínáljuk, hagyjuk hűlni a gombás krémes töltött szendvicseket, mert nagyon forrón könnyen megsüthetjük vele magunkat. Jó étvágyat hozzájuk!

B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.