2016. 09. 19. - 16:20

Mmm: balzsamecetes-mézes sertésszelet

Mmm: balzsamecetes-mézes sertésszelet

A hűvös őszies napok beköszöntével egyre jobban vágyunk olyan ételekre, amelyek átmelegítenek. Egy sertésszelet különleges mázzal nemcsak igazi ínyencség, hanem erre a célra is kiváló!

Vértezzük fel magunkat az őszhöz illő, kellemes, meleg ételekkel, amelyek rögtön hangulatba hoznak bennünket, ha szeretnénk kicsit felkészülni a hideg időre.

A balzsamecetes-mézes sertésszelet élvezetessége a meghökkentően összepasszoló ízeknek köszönhető. Ehhez a finomsághoz ráadásul 45 perc alatt hozzájutunk – s mindössze 5 perc alatt össze lehet készíteni a hozzávalókat.

Nem fő sokáig a balzsamecetes-mézes sertésszelet

Nem fő sokáig a balzsamecetes-mézes sertésszelet

Mi kell hozzá?

¼ csésze balzsamecet; ¼ csésze méz; ¼ csésze baracklekvár; 2 evőkanál dijoni mustár; 1 evőkanál Sriracha csípős szósz; 5 gerezd fokhagyma, összezúzva; sertésborda; 1-2 evőkanál olívaolaj; 4-6 szál rozmaring.

Hogyan készül?

Egy közepes méretű tálban keverjük össze a balzsamecetet, a mézet, a baracklekvárt, a dijoni mustárt, a sriracha szószt és a fokhagymát. Vegyítsük jól össze.

Helyezzük a sertésborda darabokat egy visszazárható műanyag zacskóba. Öntsük rájuk a pácot, majd zárjuk le a zacskót és rázogassuk meg, hogy a pác egyenletesen beborítsa a hússzeleteket. Hagyjunk a pácolásra 30 percet, vagy akár egész éjszakára is benne hagyhatjuk a húst.

Ínycsiklandó eredmény: készek a sertésszeletek

Ínycsiklandó eredmény: készek a sertésszeletek

Melegítsünk előre egy közepes méretű serpenyőt, s öntsük bele az olívaolajat. Finoman rázzuk le a felesleges pácot a sertésszeletekről, ami leesik róla, azt nyugodtan rakjuk el későbbre.

Helyezzük a hússzeleteket a serpenyőbe, majd borítsuk be 3-4 rozmaringszállal és főzzük kb. 4-5 percig – legyenek egészen aranybarnák.

Rázogassuk meg a sertésdarabokat és adjuk hozzá a maradék pácot, valamint a rozmaring szálakat. A maradék pácot is forraljuk fel és főzzük benne a húst további 3-5 percig, amíg a sertés is készen van és a szósz is besűrűsödött.

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.