2010. 05. 07. - 06:00

Muszaka

Muszaka
A padlizsán a mai egészséges étkezés elengedhetetlen zöldsége, gyümölcse. A diétázók részére is ajánlott, hiszen nagyon alacsony a kalóriatartalma, de jó hatással van a koleszterinre is.
Hozzávalók:

• 1 kg padlizsán
• só
• 1 hagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 3 ek. olaj
• 50 dkg darált hús
• kömény
• pirospaprika
• őrölt bors
• 30 dkg paradicsom
• 1 ek. sűrített paradicsom
• 10 dkg reszelt sajt
•  petrezselyemzöld

Elkészítés:

A padlizsánokat egyben a sütőbe elhelyezzük 30 percig, majd a héját levesszük, a húsát körökre szeljük. A darált húsból a szokott módon pörköltet főzünk. Apróra vágjuk a hagymát és a fokhagymát, majd olajban megpároljuk. Hozzáadjuk a darált húst pár percig pirítjuk, amíg a hús már nem piros. Az elkészült padlizsánok belsejét kivájjuk, és a húshoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, köménnyel, pirospaprikával fűszerezzük, és addig főzzük, amíg a levét elpárologtatja. Hozzáöntjük a paradicsomot és a sűrített paradicsomot, a petrezselyemzöldet Egy tepsit kibélelünk a sült padlizsánszeletekkel, beborítjuk a raguval, megszórjuk sajttal, folytatjuk ismét padlizsánnal, raguval, és végül ismét megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokos sütőben készre sütjük.

Muszaka

Memo


Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.