2016. 10. 03. - 13:20

Őszi cuki: csokis-karamellás alma!

Őszi cuki: csokis-karamellás alma!

Ha ősz, akkor alma! Méghozzá pálcikán és csokoládéval, karamellával leöntve! Nagyon jól hangzik, ugye? Készítsük el az évszak legfinomabb, egyszerű ínyencségét!

Ha létezik desszert, amely ősszel a legaktuálisabb, akkor ez az: a csokiba mártott, karamellel leöntött és mogyoróval megszórt almaszeleteket mindenki imádni fogja.

Ráadásul stílusosan, pálcikán kínálhatjuk őket – nincs is ennél jobb őszi nyalánkság kellemes, behúzódós délutánokra, kerti partira a még kellemes időben, sőt, a gyerekeknek bármikor felszolgálható, akár zsúron is!

Lássuk, hogyan kell elkészíteni.

Csokival és karamellel vonjuk be az almaszeleteket

Csokival és karamellel vonjuk be az almaszeleteket

Hozzávalók 8 almaszelethez:

2-3 alma (mérettől függően), a kedvencünkből; 2 csészényi csokoládéchips (ét-és tejcsoki is lehet), 2 teáskanál kókuszolaj; fél csészényi karamellgolyó; 1 evőkanál víz (adagolható még, ha kell); sózott mogyoró, sütve, apróra vágva; egy kis kókuszreszelék.

Elkészítése:

Egy lapos tálcára helyezzünk sütőpapírt, vagy készítsünk elő egy szilikon sütőformát. Vágjuk fel az almákat, vastagabb szeletekre. Szárítgassuk meg őket papírtörlővel.

Minden almaszelet behúzódó részébe szúrjunk bele egy fapálcikát, mintha jégkrémet készítenénk. Csak annyira helyezzük bele, hogy stabilan megtartsa majd a szeletet, ha minden bevonat rákerül. Az esetleg kifröccsenő almalevet is töröljük le a szeletekről.

Keverjük össze egy kis tálban a csokichipset és a kókuszolajat. 30 másodpercig mikrózzuk (akár többször is), hogy kellően megolvadjon, összeálljon. Többször keverjük meg közben.

Az olvasztott csokoládéchipset öntsük ki egy tányérra. Mártsuk bele az almaszelet egyik felét, majd fordítsuk meg és a másikat is csokoládézzuk be. A tökéletes bevonáshoz használjunk spatulát, így az almaszeletet minden irányból alaposan be tudjuk fedni. Ha a csokoládé kihűlt, újra betehetjük egy kicsit a mikróba. A csokival bevont almaszeleteket ezután rakjuk a tepsibe. 

A végeredmény: csokis-karamellás-mogyorós-kókuszos almák

A végeredmény: csokis-karamellás-mogyorós-kókuszos almák

Majd a karamellgolyókat helyezzük egy kis tálba, öntsük rá a vizet és tegyük mikróba ezt is, többször 20 másodperce, amíg a karamell teljesen meg nem olvad. Minden 20 másodperc után keverjük meg. A végén teljesen olvadtnak kell lennie. Ha szükséges, egy kis vizet adhatunk még a tökéletes állag eléréséhez.

Amikor kész, a karamellt csöpögtessük rá a csokival már bevont almaszeletekre, már a tepsiben. Végül szórjuk meg őket apróra vágott mogyoróval és egy kis kókuszreszelékkel!

Tegyük a tepsit a hűtőbe, hogy a csoki megszilárduljon – s ha ez megtörtént, már fogyaszthatjuk is! Jó étvágyat hozzá!

B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.