2019. 11. 25. - 11:45

Palócleves tárkonnyal – igazi élvezetfokozás

Palócleves tárkonnyal – igazi élvezetfokozás

Aki szereti a gazdag leveseket, annak mindenképp ajánlott a palócleves – ha pedig még fokoznánk is az élvezeteket, tárkonnyal is próbáljuk ki!

A gazdag levesek kedvelői semmiképp sem hagyhatják ki a tárkonyos palóclevest, amely nemcsak tartalmas és finom, de különleges is.
 
Hogyan készítsük el ezt a jellegzetes finomságot? Íme.
 
Hozzávalók: 1 vöröshagyma; 3 gerezd fokhagyma; fél deci olaj; 30 dkg sertéslapocka; 1 evőkanál pirospaprika, 1 evőkanál tárkony, só, őrölt bors, 2 babérlevél, egy kevés kömény, 2 evőkanál liszt, negyed citrom leve, 1 friss zöldpaprika, 1 paradicsom, 20 dkg burgonya, 30 dkg zöldbab, 3 deciliter tejföl, marék petrezselyem.
 
Igazi kedvenc hazánkban a palócleves
Igazi kedvenc hazánkban a palócleves
 
Elkészítés
 
Aprítsuk fel a vöröshagymát, a fokhagymát, s pároljuk meg olajon. A húst kockázzuk fel, s adjuk a hagymához. Pirítsuk meg.
 
Vegyük le a tűzről, s szórjuk meg őrölt paprikával, majd öntsünk rá kevés vizet és tegyük vissza a tűzhelyre.
 
Tegyük rá a zöldpaprikát és a paradicsomot. Ízesítsük sóval, borssal, tárkonnyal és babérlevéllel. Közepes hőfokon főzzük.
 
A burgonyát megtisztítva kockázzuk fel, s vágjuk darabokra a zöldbabot is. Majd a leveshez adjunk még 1,5 liter vizet és ízesítsük köménnyel. A burgonyát csak 10 perc főzést követően tegyük bele, s főzzük, amíg megpuhul.
 
Végül keverjük ki a tejfölt liszttel, s adjuk a leveshez. Forraljuk újra, majd szórjuk meg petrezselyemmel, s öntsünk hozzá pár csepp citromlét.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.