2018. 06. 25. - 11:20
Parmezános cukkini – az egészséges nassolnivaló
Egészséges, de finom rágcsálnivalóra vágyunk? Nyáron egyébként is nagy divat a cukkini – ha nassolnivalóként készítjük el parmezánnal, nagyon jól járunk vele!
A cukkini többféleképpen elkészíthető, ízletes nassolnivalót is gyárthatunk belőle. Percek alatt kész, s nem lesz különösebb lelkifurdalásunk, ha megesszük délutánonként!
A parmezános cukkinit kínálhatjuk vendégeknek, de bármikor elkészíthető magunknak is, ha egy kis sós csábításra vágyunk.
Lássuk, hogyan készül?
Összetevők:
Cukkini, 2 közepes; 1/3 csésze olívaolaj; ¼ csésze reszelt parmezán; 1/8 teáskanál paprika; zsemlemorzsa; 1/8 teáskanál só; 1/8 teáskanál bors.
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt. A tepsit főzősprayjel fújjuk be vagy olajozzuk ki egy kis olívaolajjal.
A cukkinit vágjuk vékony szeletekre. Egy kisebb tálban forgassuk meg olívaolajban őket, majd egy másik tálban a zsemlemorzsás mixben is, melyben a morzsákat parmezánnal, paprikával, sóval és borssal keverjük össze.
Helyezzük a cukkini chipseket a tepsibe, s süssük 25-30 percig.
Akkor készek, amikor a széleik elkezdenek aranybarnává válni. Melegen a legfinomabbak, marinara és aioli alapú szósz a leginkább ajánlott hozzájuk.
B.A.