Pogácsás pizza kemény hétkezdésre
Aki szereti a pizzaféléket, annak örömhír, hogy ez a finomság még az eddigieknél is különlegesebb módon készül! Alapja pogácsa, a feltétekkel kapcsolatban pedig bárki szabadon engedheti a fantáziáját.
Szép számmal akadhatnak olyan napjaink, amikor valami igazán laktató, sajtos-lisztes finomságra vágyunk. Telítsen és közben minden részletét élvezzük is!
Lehet rajta bármi feltétként, amit csak megkívánunk. Alapja azonban meglepő módon pogácsa, a ettől különösen csábító lesz ez a furcsa pizza!
Pogácsás pizza: az alapot először nyomkodjuk össze
Hozzávalók:
Egy csomag pogácsa (fagyasztott); 1 üveg pizza szósz (vagy kedvenc pizza alapunk, otthon elkészítve); mozzarella sajt, lereszelve; 1 zöldpaprika, szeletelve; kolbász, főzve és összemorzsolva; mini pepperóni.
Elkészítése:
Melegítsük előszöris előre a sütőt, 220 fokra. Egy megfelelő öntöttvas serpenyőben rakosgassuk körbe a pogácsákat, úgy, hogy annak teljes alját betöltsék.
Süssük őket 8 percig. Miután kivesszük a sütőből, a hőfokot kissé csökkentsük le (kb. 190 fokra). Egy fakanál vagy spatula segítségével nyomkodjuk meg a pogácsák tetejét, hogy összeálljanak, mint egy átlagos pizzaalap.
A pogácsás pizza bármilyen feltéttel finom lesz
A kéregre ezután öntsük rá a pizzaszószt és terítsük szét a tetején. Szórjuk meg a mozzarella sajttal. Tegyük rá a paprikát, a kolbász darabokat, a mini pepperónit. Süssük 20-25 percig, míg a sajt kellően el nem olvad és a kéreg aranysárgává nem válik.
Természetesen a házilag készített pizza bármilyen más verzióban is kivitelezhető. Az alap és a szósz elkészítése után (mely, mint feljebb írtuk, a kedvenc házi alapunk is lehet) változatos feltétekkel süthetjük ezt az ínycsiklandó pizzát nap mint nap!
B.A.