2019. 02. 04. - 12:45
Póréhagymás, bacon-ös burgonyaleves
Ha kedveljük a gazdag leveseket, érdemes vetnünk egy pillantást erre az ízletes kombinációra. A baconnel és póréhagymával készített krumplileves egyszerű, mégis egyedi ízvilágú finomság.
Aki szereti a leveseket, s különösen a gazdagon készítetteket, annak ízleni fog a vajjal, hagymával, baconnel társított burgonyaleves.
Télen-nyáron jó választás, bár a hűvös időben talán szívesebben szürcsölgetünk egy ilyen sűrű, finom, telítő levesfajtát.
Hozzávalók: 25 gramm vaj; 3 szelet csíkos bacon, összevágva; 1 hagyma összevágva; 400 gramm csomagolt póréhagyma, jól megmosva és felkarikázva; 2 közepes burgonya, lehámozva és kockákra vágva; 1,4 liter forró zöldségleves alaplé; 142 milliliter tejszín; 4 szelet bacon a díszítéshez.
Ínycsiklandó a póréhagymás és baconös burgonyaleves
Elkészítés:
Olvasszuk meg a vajat egy nagyobb serpenyőben, majd a bacont és a hagymát süssük meg rajta – addig kell sütni őket, míg be nem barnulnak egy kissé. Tegyük bele a póréhagymát és a burgonyát is, keverjük meg jól, majd fedjük be az egészet és csavarjuk le a hőt.
Lassan főzzük 5 percig, időnként megrázva a serpenyőt. Győződjünk meg arról, hogy a keverék nem kap oda.
Öntsük bele ezután a zöldségleves alaplét, fűszerezzük és forraljuk fel. Fedjük be és kevergessük 20 percig, míg a zöldségek nem lágyulnak meg. Hagyjuk hűlni pár percet – majd élelmiszerfeldolgozóval dolgozzuk simára az egészet.
Ha kész, tegyük vissza a tűzre a keveréket és öntsük bele a tejszínt. Fűszerezzük, ha szükséges.
Kóstoljuk és tálaljuk ropogós baconnel megszórva. Meleg, ropogós kenyérrel még finomabb.
L.A.