Próbáljuk ki a mézes, sült csicseriborsót!
Kint hideg az idő, mi pedig egy kis melegségre vágyunk? Tegyük próbára ezt az egészséges és remek ízű csemegét: a sült csicseriborsót mézzel!
Természetes, hogy olykor megkívánunk egy kis rágcsálnivalót. Ilyenkor felmerül bennünk, nem választhatunk-e valami egészségesebb változatot? A válasz: dehogynem.
Próbáljuk ki például a sült csicseriborsót, amely mézzel leöntve isteni csemege hűvös délutánokra! Lássuk, hogyan készül. 50 perc alatt megvan, előkészítése ideje azonban csak 5 perc.
A csicseriborsót keverjük össze olívaolajjal és sóval
Hozzávalók:
Kb. 400 gramm csicseriborsó vagy garbanzo bab; 1 evőkanál olívaolaj; fél teáskanál tengeri só (lehet kicsit több is); 2 evőkanál méz.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral vagy dolgozzunk szilikon sütőformával.
Öblítsük le és szárítsuk meg a csicseriborsót – helyezzük egy száraz törölközőre a leöblítést követően. Majd forgassuk olívaolajba és sóba.
Tegyük be a tepsibe és fújjuk le egy réteg olajjal. Süssük nagyjából 45 percig, vagy amíg ropogóssá nem válik - de 10-15 percenként forgassuk meg egy kicsit.
Hagyjuk kihűlni a csicseriborsót, majd kóstoljuk meg az ízét. Ha még lágynak tűnik, süssük további 10 percig – vagy amíg a csicseriborsó szép és ropogós nem lesz.
Csorgassunk mézet a csicseriborsóra a tökéletes ízhatás kedvéért
Még forrón tegyük egy tálba a kész csicseriborsót, amelybe mézet csorgatunk. Ha szükséges, egy kis sót még adhatunk hozzá.
Lehet fogyasztani ebben a formában, de akár vissza is tehetjük a sütőbe, hogy kissé karamellizálódjon. A bevont csicseriborsót ebben az esetben rakjuk még 10-15 percre a sütőbe.
A megmaradt csicseriborsót helyezzük légmentesen záródó edénybe.
B.A.