2010. 05. 13. - 06:00
Profiteroles - olasz csokis fánk
Az olasz édességek előszeretettel épülnek az édes-keserű ízkompozícióra.
Hozzávalók:
• 2 ek porcukor
• 2 ek tej
• 1/2 l tejszin
• 25 dkg keserű csokoládé
• 20 dkg liszt
• 15 dkg vaj
• 1 ek kristálycukor
• 5 db tojás
• só
Elkészítés:
Egy tálba tegyünk egy pohár vizet, egy csipet sót, egy kanál cukrot és 80 g vajat és felforraljuk és fokozatosan hozzáadagoljuk a lisztet. A tésztát addig főzzük, míg el nem válik az edény peremétől. Majd levéve a tűzről belekeverjük a tojásokat. Kikent tepsibe labdácskákat formázunk a tésztából, kétszáz fokon, huszonöt percig sütjük. Félbevágjuk, majd megtöltjük őket a cukrozott és felvert tejszínhabbal. Felolvasztjuk a csokoládét, és a fánkokat belemártogatjuk. Tejszínhabbal díszíthetjük.
• 2 ek porcukor
• 2 ek tej
• 1/2 l tejszin
• 25 dkg keserű csokoládé
• 20 dkg liszt
• 15 dkg vaj
• 1 ek kristálycukor
• 5 db tojás
• só
Elkészítés:
Egy tálba tegyünk egy pohár vizet, egy csipet sót, egy kanál cukrot és 80 g vajat és felforraljuk és fokozatosan hozzáadagoljuk a lisztet. A tésztát addig főzzük, míg el nem válik az edény peremétől. Majd levéve a tűzről belekeverjük a tojásokat. Kikent tepsibe labdácskákat formázunk a tésztából, kétszáz fokon, huszonöt percig sütjük. Félbevágjuk, majd megtöltjük őket a cukrozott és felvert tejszínhabbal. Felolvasztjuk a csokoládét, és a fánkokat belemártogatjuk. Tejszínhabbal díszíthetjük.
Memo