2010. 05. 13. - 06:00

Profiteroles - olasz csokis fánk

Profiteroles - olasz csokis fánk
Az olasz édességek előszeretettel épülnek az édes-keserű ízkompozícióra.
Hozzávalók:

•    2 ek porcukor
•    2 ek tej
•    1/2 l tejszin
•    25 dkg keserű csokoládé
•    20 dkg liszt
•    15 dkg vaj
•    1 ek kristálycukor
•    5 db tojás
•    só
Elkészítés:

Egy tálba tegyünk egy pohár vizet, egy csipet sót, egy kanál cukrot és 80 g vajat és felforraljuk és fokozatosan hozzáadagoljuk a lisztet. A tésztát addig főzzük, míg el nem válik az edény peremétől. Majd levéve a tűzről belekeverjük a tojásokat. Kikent tepsibe labdácskákat formázunk a tésztából, kétszáz fokon, huszonöt percig sütjük. Félbevágjuk, majd megtöltjük őket a cukrozott és felvert tejszínhabbal. Felolvasztjuk a csokoládét, és a fánkokat belemártogatjuk. Tejszínhabbal díszíthetjük.

olasz csokis fánk

Memo






Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.