2015. 08. 10. - 14:17

Rakott padlizsán

Rakott padlizsán

Egészséges, finom és még laktató is. Ráadásul tökéletesen megfelel egy könnyed nyári ebédnek vagy vacsorának.

A rakott padlizsán elkészítése pofon egyszerű és nagyon ízletes.

Hozzávalók:

  • 2 közepes padlizsán
  • 40 dkg darált hús
  • 30 dkg paradicsom
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 1 teáskanál cukor
  • 15 dkg rizs
  • 2 db mozarella
  • kevés olívaolaj
  • 1 vöröshagyma                                      
  • 3 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • bazsalikom
  • oreganó
  • rozmaring

 

Elkészítés:

A padlizsánokat felszeleteljük, megsózzuk, majd félretesszük. A rizst olajon felhevítjük, majd felöntjük forró vízzel, sózzuk, borsozzuk és megpároljuk. A vöröshagymát felaprítjuk, megpirítjuk, ráöntjük a fokhagymást, a darált húst. Sütés közben sózzuk, borsozzuk, felöntjük paradicsompürével. Mindehhez teszünk egy kevés vizet, cukrot, oregánót és bazsalikomot. A padlizsánokat egy vékonyan olajozott tapadásmentes serpenyőben 2 percig elősütjük. Egy sütőtálat kikenünk olajjal, és elkezdjük kirakni padlizsánnal, majd rátesszük a rizst, a húsos ragut, végül megint padlizsánt. A tetejére paradicsomkarikákat, rozmaringot és mozarellát teszünk. Addig sütjük, ameddig a teteje szépen megpirul.

 

N.O.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.