2010. 05. 15. - 06:00
Ratatouille (francia padlizsános egytálétel)
A francia konyha rengeteg zöldséget használ, így igazán könnyű és friss fogásokat készíthetünk.
Hozzávalók:
50 dkg padlizsán
50 dkg cukkini
50 dkg paprika
50 dkg paradicsom
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
só,
bors
Elkészítés:
Felszeleteljük a padlizsánt és a cukkinit, a paradicsomot és a paprikát pedig kockára vágjuk, a vöröshagymát, vékony karikákra. A padlizsánt ízesítjük (só,bors), majd megpirítjuk, ezt tesszük a cukkinival is. Majd megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a paradicsomot, kicsit pároljuk, és belekeverjük a többi zöldséget is, ízesítjük lassú tűzön fél órát főzzük, hozzáadjuk a fokhagymát és még öt percig a tűzön hagyjuk.
50 dkg padlizsán
50 dkg cukkini
50 dkg paprika
50 dkg paradicsom
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
só,
bors
Elkészítés:
Felszeleteljük a padlizsánt és a cukkinit, a paradicsomot és a paprikát pedig kockára vágjuk, a vöröshagymát, vékony karikákra. A padlizsánt ízesítjük (só,bors), majd megpirítjuk, ezt tesszük a cukkinival is. Majd megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a paradicsomot, kicsit pároljuk, és belekeverjük a többi zöldséget is, ízesítjük lassú tűzön fél órát főzzük, hozzáadjuk a fokhagymát és még öt percig a tűzön hagyjuk.
Memo