2018. 06. 18. - 11:00

Répás fánk sajtkrémes mázzal – igazi vegán süti!

Répás fánk sajtkrémes mázzal – igazi vegán süti!

Ha fánkra vágyunk, mégis örömmel szavaznánk valamilyen egészségesebb verzióra, érdemes kipróbálnunk a sárgarépával és sajtkrémmel készült változatot!

Amennyiben a süteményeket már jó ideje egészségesebb verzióban készítjük, esetleg csak most kezdünk hozzá ezen ízek kipróbálgatásához, érdemes próbát tennünk a répás-sajtkrém mázas fánkkal! Nemcsak finom, vegán is, ráadásul az íze ellenállhatatlan!
 
Hogyan készül?
 
Hozzávalók: 1 csésze fehér teljes kiőrlésű liszt; 2 teáskanál sütőpor; 1 teáskanál fahéj; ¼ teáskanál szerencsendió; ¼ teáskanál só; fél csésze reszelt répa; fél csésze szójatej (más tej alternatíva  is használható); 1 és fél teáskanál almaecet; 1/3-fél csésze organikus nádcukor, attól függően, mennyire szeretjük édesen a süteményt; ¼ csésze nem édesített almaszósz; 3 evőkanál csokoládéchips (nem muszáj); 1 evőkanál olvasztott vegán vaj vagy repceolaj; 1 teáskanál vaníliakivonat.
 
A fánkot süssük ki a szokásos módon
A fánkot süssük ki a szokásos módon
 
Krém: fél csésze organikus porcukor; fél csésze vegán krémsajt; ¼ csésze dió; ¼ csésze tejalternatíva.
 
Elkészítése
 
Melegítsük elő a sütőt.
Egy mérőedényben vagy kis tálban kombináljuk össze a tejalternatívát és az almaecetet. Tegyük félre 10 percre.
 
Keverjük össze a száraz hozzávalókat (a lisztet a sóval) egy közepes tálban. Majd adjuk hozzá a többi összetevőt is, s jól keverjük meg, míg az összes liszt csomó eltűnik. Ne keverjük túl.
 
A sajtkrémes mázzal tökéletes fánkokat alkothatunk
A sajtkrémes mázzal tökéletes fánkokat alkothatunk
 
A tésztát töltsük egy zacskóba, amelynek egyik sarkán vágunk egy apró lyukat. A tésztát ennek segítségével öntsük ezután az előre kiolajozott vagy kizsírozott fánksütő tepsibe. Ha készen van, ellenőrizzük, hogy megfelelően kitöltik-e a fánklyukakat. Nem kell teljesen a tetejéig érniük.
Süssük 10 percig a fánkokat.
 
Míg elkészülnek, rakjuk össze a mázat is. A hozzávalókat tegyük turmixgépbe és keverjük simává.
Hagyjuk kihűlni a fánkokat, mielőtt a máz felkerül.
 
Terítsük szét a mázat rajtuk – érdemes két rétegben a tökéletes fedéshez. Díszítsük dióval és egy kis reszelt répával!
 
Fotó: sippingonsoy.com
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.