Ropogós, csábító előétel: sajtos-baconos sós perec!
Egy jó hangulatú estéhez, vacsora vagy ebéd előtt, közös műsornézéshez egyaránt tökéletes ropogtatnivaló a sós perec, melyet most egy kicsit feltuningolva kóstolhatunk meg!
Valami kellemes rágcsára vágyunk az esti partihoz? Meccsnézés lesz, vagy az ebéd előttre készítenénk egy kis előételt?
Minden esetben kiváló választás a sós perec, kicsit felturbózva. Nem is akármivel!
A sós perec megújulása - baconnel, sajttal és tejföllel
Lássuk, miként tehetjük még vonzóbbá és ízletesebbé a sima sós perecet!
Hozzávalók: 1 csészényi reszelt cheddar sajt; 4-5 szelet vékonyra vágott bacon, főzve és összekockázva; görög joghurt vagy telföl; felkockázott koktélparadicsom; felvágott zöldhagyma, fehér és zöld egyaránt; 1 evőkanál vágott, friss petrezselyem.
Melegítsük elő a sütőt 205 fokra.
A sós perec kisütve és ízesítve tökéletes előétel csemege
Rakosgassuk a sós pereceket egy öntöttvas serpenyőbe, a szélek picit fedjék egymást. Szórjuk a cheddar sajtot és a bacont a tetejére, süssük 5-10 percig, vagy míg a sajt meg nem olvad.
Ha kész, egy kis tejföllel vagy görög joghurttal tálaljuk, és díszítsük paradicsommal, zölhagymával és petrezselyemmel!
Jó étvágyat hozzá!
B.A.