Sajt és kolbászfalatok nyárson bundában
Vendégeket vársz, és nem tudod, mivel kínáld meg őket? A sajtfalatokkal nem lőhetsz mellé, hiszen tökéletes finomság lehet akár egy partira is.
Nem kell sok hozzávaló és máris meg van a kész ételünk, mely igazán finom és tökéletes akár előételnek vagy vendégvárónak. Ráadásul az elkészítése is pofon egyszerű.
Hozzávalók:
400 g edami sajt (aki nem szereti, készítheti másfajtából is)
200 g kolbász
2 db tojás
2 paprika (lehetőleg piros)
3 kisebb vöröshagyma
5 e.k. liszt
5 e.k. zsemlemorzsa
Elkészítés:
Az edami sajtot felkockázzuk, a hagymát megtisztítjuk, majd a kolbásszal együtt nagyobb karikákra vágjuk. A paprikát kicsumázzuk, és akkora darabokra szeleteljük, mint a sajtot. A hurkapálcikákra pedig váltakozva szúrjuk fel a sajtot, a paprikát, hagymát és a kolbászt. Ezután megforgatjuk lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában. Végül pedig forró olajban kisütjük és már készen is van.
N.O.