2016. 02. 22. - 17:32
Sajtos spenótos baguette
Tökéletes vendégváró finomság, melynek elkészítése csupán fél óra.
Hozzávalók:
- 1 db baguette
- 170 g mascarpone
- 100 g sajt
- spenót ízlés szerint
- só
- bors
- 3 evőkanál vaj (olvasztott)
Elkészítés:
Első lépésként a baguettet fel kell negyedelni, majd kiszedni a belsejét. Ezután jön a spenót leforrázása, majd összekeverjük a mascarpónéval és a leszerelt sajttal. A sajt egyébként bármilyen lehet, ízlés szerint ki mit szeret. Adunk hozzá sót, majd borsot, a sütőt pedig 180 fokra előmelegítjük. A baguettek belsejét megtöltjük krémmel, felszeleteljük és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A tetejét pedig megkenjük vajjal. Körülbelül 10-15 percig sütjük, majd tálaljuk.
N.O.