2018. 04. 03. - 10:32
Saláta, ahogy még sohasem csináltad!
Ahogy érkezik a kellemes idő, úgy vágyunk egyre inkább könnyed, friss összetevőkre ételeinkben. A saláták élen járnak ezen a téren – a legmegszokottabbakat azonban gyorsan megunhatjuk. Készítsük el kicsit másképp a jégsalátát!
A saláta frissen és roppanósan a legfinomabb – különösen jó, ha megfelelő összetevőket válogatunk hozzá. Kivételesen azonban ne a megszokott módon készítsük el.
Rendhagyó formában egészen érdekes lesz!
A klasszikus jégsalátát az alábbi módon vegyítsük salátába.
A salátaszeletet öntettel kell leönteni, majd rápakolni a hozzávalókat
Hozzávalók:
Jégsaláta, szeletekre vágva; 170 gramm kéksajt; 2/3 csésze majonéz; növényi olaj; fehérecet; koktélparadicsom; bacon falatok; metélőhagyma.
Elkészítése:
Vágjuk szeletekre a salátát. Mielőtt elkezdjük készíteni, győződjünk meg arról, hogy eleget állt a hűtőben, ugyanis hidegen és ropogósan a legjobb.
Szárítsuk meg a szeleteket. Egy tálban közben készítsük el a kéksajtos öntetet: először a sajtot tegyük a tálba, majd adjuk hozzá a majonézt, az olajat és az ecetet.
Keverjük jól össze.
A saláta fogyasztásához érdemes tudni, hogy először az öntetet kell ráönteni, ugyanis az rahasztóként működik. Ezután rakosgassuk rá a paradicsomot, bacon-t, metélőhagymát, s végül még egy kanálnyi öntettel locsoljuk meg.
Nagyszerű ízt érünk el!
B.A.