2010. 05. 12. - 06:00

Salsa

Salsa
Mexikó a mártások országa, mindig mindenhez mártást tálalnak, ami általában csípős. Ezek a mártások jalaepena paprikából (chilivel, pepperonival helyettesíthető), avokadóból, hagymából és paradicsomból állnak. Már a kisgyerekeknek is rendszeresen adnak ilyen csípős szószokat, így a mexikóiaknak elég hamar hozzászokik a gyomruk az erős ízekhez.
Hozzávalók:
5 paradicsom
2 piros  paprika
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
chili
só,
bors
olívaolaj

Elkészítés:
A paradicsomot karikázzuk fel és olíva olajban barnára sütjük. Ezután a paprikát megpároljuk, majd ropogósra pirítjuk. Hozzáadjuk a többi felsorolt alapanyagot ízlés szerint. A végén az egészet összeturmixoljuk arra figyeljünk, hogy az állaga ne legyen pépes, hanem enyhén darabosra készítsük. Elkészítési idő 15 perc.


Salsa


Memo

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.