2015. 02. 09. - 08:00

Sós karamellás pudinggal töltött csokis muffin

Sós karamellás pudinggal töltött csokis muffin

A muffinok önmagukban néha szárazak tudnak lenni, így finom lágyításként érzékelhető a sós karamella puding a csokis muffin belsejében. Mindezt pedig természetesen el lehet készíteni egészséges hozzávalókból is.

Hozzávalók:

(12 közepes méretű muffinhoz)

 

- 140g zabpehelyliszt

- 40g zsírszegény kakaópor

- 2 teáskanál fahéj

- 1 mokkáskanál szódabikarbóna

- 3 tojás

- 2 dl víz

- 4 dl tej

- 1 csomag karamellás pudingpor

- só

- édesítőszer

 

 

Elkészítés:

Először a pudingot készítjük el. Legegyszerűbb módja a mikrós módszer, mely során a tej nagyrészét felforraljuk másik részében pedig hidegen feloldjuk a pudingport és sózzuk, édesítjük ízlés szerint. Ha a tej felforrt, folyamatosn kavargatás közben hozzáöntjük a feloldott pudingport majd visszatesszük a mikróba és addig melegítjük amíg be nem sűrűsödik. Ha kész, félretesszük és elkezdjük a muffintésztát elkészíteni. A száraz hozzávalókat összekeverjük, azaz a lisztet, a kakaóport, a fahéjat és a szódabikarbónát. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a sárgáját pedig a vízzel együtt összedolgozzuk a száraz hozzávalókkal. Végül óvatosan beleforgatjuk a habot is a masszába. Ezek után szilikonos muffinformákba kanalazzuk a tésztát. Próbáljuk úgy elosztani, hogy csak egy evőkanálnyi maradjon mindegyik muffin tetejére. Minden muffinba tegyünk egy kanál pudingot majd fedjük be a tészta maradékával. 180 fokon 20-25 percig süssük.

 

(SJ)

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.