Sós karamellás pudinggal töltött csokis muffin
A muffinok önmagukban néha szárazak tudnak lenni, így finom lágyításként érzékelhető a sós karamella puding a csokis muffin belsejében. Mindezt pedig természetesen el lehet készíteni egészséges hozzávalókból is.
Hozzávalók:
(12 közepes méretű muffinhoz)
- 140g zabpehelyliszt
- 40g zsírszegény kakaópor
- 2 teáskanál fahéj
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 3 tojás
- 2 dl víz
- 4 dl tej
- 1 csomag karamellás pudingpor
- só
- édesítőszer
Elkészítés:
Először a pudingot készítjük el. Legegyszerűbb módja a mikrós módszer, mely során a tej nagyrészét felforraljuk másik részében pedig hidegen feloldjuk a pudingport és sózzuk, édesítjük ízlés szerint. Ha a tej felforrt, folyamatosn kavargatás közben hozzáöntjük a feloldott pudingport majd visszatesszük a mikróba és addig melegítjük amíg be nem sűrűsödik. Ha kész, félretesszük és elkezdjük a muffintésztát elkészíteni. A száraz hozzávalókat összekeverjük, azaz a lisztet, a kakaóport, a fahéjat és a szódabikarbónát. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a sárgáját pedig a vízzel együtt összedolgozzuk a száraz hozzávalókkal. Végül óvatosan beleforgatjuk a habot is a masszába. Ezek után szilikonos muffinformákba kanalazzuk a tésztát. Próbáljuk úgy elosztani, hogy csak egy evőkanálnyi maradjon mindegyik muffin tetejére. Minden muffinba tegyünk egy kanál pudingot majd fedjük be a tészta maradékával. 180 fokon 20-25 percig süssük.
(SJ)