2010. 05. 08. - 06:00

Szecsuáni csirke

Szecsuáni csirke
Az étkezés Kínában tradicionálisan két fontos összetevőből áll: szénhidrátból (ez többnyire rizs, vagy tészta) illetve az ezt kísérő és kiegészítő egyéb fogásokból (húsok, zöldségek, halak, töltött tészták és tofu).
Az étkezés Kínában tradicionálisan két fontos összetevőből áll: szénhidrátból (ez többnyire rizs, vagy tészta) illetve az ezt kísérő és kiegészítő egyéb fogásokból (húsok, zöldségek, halak, töltött tészták és tofu). Főfogás abban az értelemben, mint nálunk nincsen. A leves nem feltétlenül előétel, sokszor az étkezés végén vagy vége felé hozzák ki. A rizs illetve az ebből készült tészta Dél-Kína alapvető élelmiszere, de az északi régióban inkább a búzából készült tészta dominál.

Szecsuáni csirke

Hozzávalók:
1 csomag spagetti,
1 deciliter fehérbor,
szójaszósz,
káposzta,
répa,
csili,
sós mogyoró,
4 darab csirkemellfilé,
egy piros és egy zöld paprika,
szezámmag

Elkészítés:
Megpároljuk a zöldségeket. A tésztát sós-olajos vízben megfőzzük, majd leszűrjük, ha kihűlt, kevés olajjal, fehérborral, szójaszósszal, az előtte megpárolt zöldségekkel összefőzzük, csilit és néhány szem sós mogyorót teszünk hozzá. A húst felszeleteljük, majd olajon megpároljuk. Amikor elkészült, összefőzzük a tésztával, tetejére zöld és piros paprikát, szezámmagot hinthetünk. Az ételt tészta helyett rizzsel is elkészíthetjük.

Szecsuáni csirke

Memo

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.