2019. 12. 02. - 11:35

Téli kedvencek: a frankfurti leves

Téli kedvencek: a frankfurti leves

A hideg hónapokban a kellően átmelegítő, gazdag leveseknek, egytálételeknek örülünk a legjobban – ilyen a frankfurti leves is, amely ízletes és könnyű is elkészíteni.

Amikor érkezik a hideg, egyre szívesebben szavazunk a melegítő hatású, tartalmas ételekre. A levesek között az egyik ilyen a frankfurti, amely érdekesen összeválogatott hozzávalóival már kóstolásra csábít.
 
Hogyan készítsük el?
 
Hozzávalók: 1 vöröshagyma; 1 gerezd fokhagyma; 2 nagyobb krumpli; 40 dkg kelkáposzta; 12 dkg virsli; 1 deci olaj; 1 evőkanál liszt; 1,5 deci tejföl; 1 csokor petrezselyem; só, bors és majoránna.
 
Ízletes és átmelegítő a frankfurti leves
Ízletes és átmelegítő a frankfurti leves
 
Elkészítése
 
Pucoljuk meg és vágjuk fel a vöröshagymát. Pirítsuk meg az olaj felében. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, majd a hámozott és kis kockákra vágott krumplit. Sózzuk és borsozzuk meg, tegyünk rá egy kis majorannát és petrezselymet. Majd öntsünk 1 liter vizet az egészre.
 
Vágjuk csíkokra a kelkáposztát, majd ha a krumpli felforrt, adjuk a leveshez azt is. Ha 5 percig rotyogtattuk, készítsünk rántást az olaj másik felével, az 1 evőkanálnyi liszttel, a tejföllel és 1 deci vízzel, majd sűrítsük be a levest és forraljuk 5 percig.
 
Vágjuk vékonyra a virsliket, kicsit pirítsuk meg kevés olajon, majd dobjuk bele a levesbe. Forraljuk az egészet még pár percig, majd szórjuk meg a levest petrezselyemmel díszítésképpen.
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.