Teljes kiőrlésű vagy csak színezett kenyér?
Szeretnél minőségi kenyeret fogyasztani, de nem vagy biztos benne, hogy valóban jót választasz az üzletben? Segítünk!
Ma már egyre népszerűbbé vált a teljes kiőrlésű lisztek fogyasztása. Ez sokkal jobb, mint a búzaliszt, hiszen gazdag élelmi rostokban és vitaminokban. Mostanság szívesen fogyasztanak rozs, árpa, korba, zab vagy köles felhasználásával készült kenyereket, ezeket azonban néhányan, enyhén savanykás ízük miatt nem kedvelik. Számukra javasolt inkább a részben teljes kiőrlésű gabonás készítmények fogyasztása.
Fontos felhívni a figyelmet, hogy vigyázni kell az üzletben megvásárolt kenyérrel. Sokszor ugyanis csupán színezett és így megeshet, hogy nem minőségi alapanyagokból készült árut vásárolhatsz. A megkülönböztetése nagyon egyszerű, ugyanis a teljes kiőrlésű termékek jóval nehezebbek, a tésztában kisebb lyukak vannak. A festett változaton pedig nagy lyukak vannak és illata kissé karamelles.
N.O.