2015. 12. 21. - 09:17

Teljes kiőrlésű vagy csak színezett kenyér?

Teljes kiőrlésű vagy csak színezett kenyér?

Szeretnél minőségi kenyeret fogyasztani, de nem vagy biztos benne, hogy valóban jót választasz az üzletben? Segítünk!

teljes kiőrlésű kenyerek

Ma már egyre népszerűbbé vált a teljes kiőrlésű lisztek fogyasztása. Ez sokkal jobb, mint a búzaliszt, hiszen gazdag élelmi rostokban és vitaminokban. Mostanság szívesen fogyasztanak  rozs, árpa, korba, zab vagy köles felhasználásával készült kenyereket, ezeket azonban néhányan, enyhén savanykás ízük miatt nem kedvelik. Számukra javasolt inkább a részben teljes kiőrlésű gabonás készítmények fogyasztása.

teljes kiőrlésű kenyerek

Fontos felhívni a figyelmet, hogy vigyázni kell az üzletben megvásárolt kenyérrel. Sokszor ugyanis csupán színezett és így megeshet, hogy nem minőségi alapanyagokból készült árut vásárolhatsz. A megkülönböztetése nagyon egyszerű, ugyanis a teljes kiőrlésű termékek jóval nehezebbek, a tésztában kisebb lyukak vannak. A festett változaton pedig nagy lyukak vannak és illata kissé karamelles.

 

N.O.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.