2020. 08. 24. - 11:20

Tökéletes tepsis burgonya kiváló öntettel

Tökéletes tepsis burgonya kiváló öntettel

Köretnek, de akár önmagában is fogyaszthatjuk ezt az öntettel készült tepsis burgonyát. Ízletes és olaj helyett egyszerűen sütőben elkészíthető.

Ha finom, könnyen elkészíthető és akár önmagában is fogyasztható a tepsis burgonyát szeretnénk, érdemes kipróbálnunk az alábbi receptet. Nem fogunk benne csalódni.
 
Hozzávalók:  1 evőkanál vaj; 2 gerezd fokhagyma; 1 evőkanál liszt; 1 csésze tej (240 ml); 1 teáskanál só; fél teáskanál bors; 3 darab közepes vagy nagyobb burgonya, hámozva és vékony szeletekre vágva; 2 evőkanálnyi reszelt parmezán sajt; friss petrezselyem, összevágva a díszítéshez.
 
Ízletes és önmagában is kiváló lehet a tepsis burgonya
Ízletes és önmagában is kiváló lehet a tepsis burgonya
 
Elkészítés
 
Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius fokra. Egy kisméretű edényben olvasszuk meg a vajat és süssük meg a fokhagymát, míg el nem kezd barnulni. Adjuk hozzá a lisztet, sót és borsot. Kevergessük, míg teljesen eltűnnek a csomók a mixből.
 
Mindent lassan adagoljunk a tejbe, amíg meg nem győződtünk róla, hogy a keverék sima.
 
Forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről a keveréket.
 
A vékony szeletekre vágott burgonyát rakosgassuk bele a tepsibe, mintha dominókat rakosgatnánk egymás után.
 
Öntsük a szószt a krumplik tetejére, majd szórjuk meg parmezánnal. Süssük nagyjából 1 óráig, míg az egész buborékolni nem kezd és aranybarnává nem válik.
 
A vágott petrezselymet oszlassuk szét az étel tetején díszítésképpen.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.