2017. 01. 09. - 13:50

Újévi fogadalom: egészséges cukkini chips

Újévi fogadalom: egészséges cukkini chips

Vajon hányan fogadjuk meg újévkor, hogy mostantól egészségesebben étkezünk? A nem hizlaló, finom ropogtatnivalókkal jól járunk, s még a rágcsálás élménye is megmarad. Tökéletes például a cukkini chips.

Nem olyan nehéz betartani az újévi fogadalmunkat, ha van ízletes alternatíva a rágcsálnivalók helyett. Számos zöldségből készülhet igen finom ropogtatnivaló – csak tudni kell az elkészítés módját.

A cukkini egyike a kedvenc zöldségeknek, hiszen ízletes, enyhén fűszerezett, ropogós rágcsát is lehet készíteni belőle. Ha jól készítjük el, le sem tudunk majd szokni róla!

Cukkini chips - ízletes, fűszeres ropogtatnivaló

Cukkini chips - ízletes, fűszeres ropogtatnivaló

Összetevők:

1 nagy cukkini, amelyet vékony kerek szeletekre vágunk; 1/3 csésze teljes kiőrlésű panír; ¼ csésze finoman reszelt, zsírszegény parmezán sajt; ¼ teáskanál fekete bors; kóser só vagy tengeri só; 1/8 teáskanál fokhagymapor; 1/8 teáskanál cayenne bors; 3 evőkanál alacsony zsírtartalmú tej.

Melegítsük elő a sütőt.

Egy kis tálban vegyítsük össze a panírt, a sajtot, a borsot, sót, fokhagymaport, cayenne borsot. Mártsuk tejbe a cukkini szeleteket, majd dobjuk bele a paníros mixbe. Mindkét oldalát jól fedjük be.

Helyezzük el a cukkinit nem ragadós tespiben, s enyhén fújjuk be olaj spray-jel.

Ha rácsot használunk, tegyük a tepsire. Süssük 15 percen át a rácson a cukkini szeleteket, fordítsuk meg őket és folytassuk a sütést, amíg aranybarna nem lesz mindkét oldaluk – nagyjából 10-15 percig. Vigyázzunk, ne égessük meg! Hagyjuk lehűlni szobahőmérsékletűre, s légmentesen lezárható konténerben tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.