2009. 01. 22. - 10:13

Vacsoracsata recept: Dammak Jázmin desszertje

Dammak Jázmin desszertje
Mandulás torta

 

Hozzávalók:
4 tojás
4 evőkanál édesítőpor + a szóráshoz
17,5 dkg liszt
2,5 dl tej
50 dkg szilva
1 teáskanál vaj a formához
1 dkg mandulaforgács

 

Előkészítés:
A tojásokat az édesítőporral habosra keverjük. Fokozatosan beledolgozzuk a lisztet, a tejet és végül 1 csipet sót. A tésztát letakarjuk, és a hűtőben 30 percig pihenni hagyjuk.

Elkészítés:
A szilvát megmossuk, lecsepegtetjük, kettévágjuk, és kivesszük a magját. A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. Kikenünk vajjal egy kb. 28 cm átmérőjű gyümölcstortaformát (vagy tűzálló tálat). A tésztát a formába öntjük, vágott felükkel felfelé belenyomkodjuk a szilvát, és megszórjuk a mandulaforgáccsal. A sütőben kb. 45-50 percig sütjük. Tálalás előtt megszórjuk édesítőporral.

 

Forrás: vacsoracsata.hu - Étterem Online


Szólj hozzá a fórumon! MCOnet Fórum

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.