2016. 01. 18. - 18:38

Vajban sült lazac

Vajban sült lazac

A lazac az egyik legfinomabb halfajta, ráadásul nagyon egészséges a benne található vitaminoknak és ásványi anyagoknak köszönhetően.

Hozzávalók:

  • 70 dkg lazac
  • 5 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. kakukkfű
  • 1 nagy citrom fele
  • só, frissen őrölt bors

lazac

Elkészítése:

Ez az étel nagyon könnyen elkészíthető. Elsősorban mosd meg a halat, ha bőrös, akkor csinálj néhány vágást keresztbe rajta. Ezt követően sózd és borsozd meg, majd olvassz fel 5 dkg vajat egy serpenyőben. Szórj bele kakukkfüvet, végül tedd bele a lazacot, amit körülbelül tíz percig süss közepes lángon, hogy megpiruljon. Amikor megfordítod, facsarj rá citromlevet, törd hozzá a fokhagymát és még pirítsd pár percig. Tökéletes akár egy ünnepi ebédnek, de egy kellemes, könnyű vacsorának is.

 

 

N.O.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.