2016. 01. 18. - 18:38
Vajban sült lazac
A lazac az egyik legfinomabb halfajta, ráadásul nagyon egészséges a benne található vitaminoknak és ásványi anyagoknak köszönhetően.
Hozzávalók:
- 70 dkg lazac
- 5 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek. kakukkfű
- 1 nagy citrom fele
- só, frissen őrölt bors
Elkészítése:
Ez az étel nagyon könnyen elkészíthető. Elsősorban mosd meg a halat, ha bőrös, akkor csinálj néhány vágást keresztbe rajta. Ezt követően sózd és borsozd meg, majd olvassz fel 5 dkg vajat egy serpenyőben. Szórj bele kakukkfüvet, végül tedd bele a lazacot, amit körülbelül tíz percig süss közepes lángon, hogy megpiruljon. Amikor megfordítod, facsarj rá citromlevet, törd hozzá a fokhagymát és még pirítsd pár percig. Tökéletes akár egy ünnepi ebédnek, de egy kellemes, könnyű vacsorának is.
N.O.