2015. 04. 09. - 08:00

Villámgyors paradicsomos-húsos tészta

Villámgyors paradicsomos-húsos tészta

Ha nincsen sok időnk az ebéd menü kitalálásához, 15-20 perc alatt összedobhatjuk ezt a rendkívül ízletes paradicsomos-húsos tésztát.

Hosszávalók:

- 500 g pulyka darálthús

- 500 m sűrített paradicsom

- 200 g gomba

- só, bors, oregánó

- 1 teáskanál kókuzszsír

- 1 teáskanál rizsliszt

 

 

Elkészítés:

Legelőször tegyünk fel egy fazék vizet forrni egy kiskanál sóval. Amíg felforr, addig egy serpenyőben felolvasztjuk a kókuzszsírt és átsütjük benne a darált pulykahúst, közben sózzuk, borsozzuk. Ha átsült, ráöntjük a sűrített paradicsomszószt és hozzáadjuk a gombát, ízlés szerint tovább sózhatjuk, borsozhatjuk, esetleg édesíthertük is. Ha a kívánt ízt sikerült elérni, akkor megszórjuk oregánóval és teszünk bele egy kiskanál rizslisztet. Ezek után addig főzzük, amíg el nem érjük a kellő sűrűséget. A folyamat közben ha felforr a víz, beletesszük a tésztát és megfőzzük. Tálalás során friss koktélparadicsomal, sajttal esetleg további oregánós paradicsomszószból készített öntettel tálalhatjuk.

 

(SJ)

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.