Villámgyors paradicsomos-húsos tészta
Ha nincsen sok időnk az ebéd menü kitalálásához, 15-20 perc alatt összedobhatjuk ezt a rendkívül ízletes paradicsomos-húsos tésztát.
Hosszávalók:
- 500 g pulyka darálthús
- 500 m sűrített paradicsom
- 200 g gomba
- só, bors, oregánó
- 1 teáskanál kókuzszsír
- 1 teáskanál rizsliszt
Elkészítés:
Legelőször tegyünk fel egy fazék vizet forrni egy kiskanál sóval. Amíg felforr, addig egy serpenyőben felolvasztjuk a kókuzszsírt és átsütjük benne a darált pulykahúst, közben sózzuk, borsozzuk. Ha átsült, ráöntjük a sűrített paradicsomszószt és hozzáadjuk a gombát, ízlés szerint tovább sózhatjuk, borsozhatjuk, esetleg édesíthertük is. Ha a kívánt ízt sikerült elérni, akkor megszórjuk oregánóval és teszünk bele egy kiskanál rizslisztet. Ezek után addig főzzük, amíg el nem érjük a kellő sűrűséget. A folyamat közben ha felforr a víz, beletesszük a tésztát és megfőzzük. Tálalás során friss koktélparadicsomal, sajttal esetleg további oregánós paradicsomszószból készített öntettel tálalhatjuk.
(SJ)