2013. 11. 16. - 08:08
Villámgyors zabkeksz
Egy kis ropogtatni való mindig jól esik és jól jöhet akár napközbeni nassolni valónak vagy az esti filmhez is.
Egészségesebb, gazdaságosabb és élménygazdagabb ha saját magunknak készíthetjük el ezt a ropogós finomságot. Az alaprecept rendkívül egyszerű és bármivel kombinálható, ízlés szerint. Készíthetjük csokoládé darabkákkal, kakaóval, magvakkal vagy akár aszalt gyümölcsökkel.
Az alapreceptet mindenki saját szája ízére alakíthatja
Hozzávalók:
- 100g aprószemű zabpehely
- ízlés szerinti cukor
- 3 dl natúr joghurt
- fél teáskanál szódabikarbóna
+ választott extra hozzávaló: törtcsokoládé, kakaópor, aszatlt gyümölcs, olajos magvak
A zabpehelyből készült keksz, egy egészséges nassolnivaló
Elkészítés:
Elkészítési módja rendkívül egyszerű. A hozzávalókat egy nagy tálban összegyűrjuk, majd 7-8 percig hagyjuk, hogy a zabpehely megdagadjon. Ha túl masszívnak találjuk a tésztát, kevés vizet még tehetünk bele. A kész masszát egy nagyobb tálcára, amelyet kissé alávizeztünk kitesszük, kilapítjuk kézzel, majd egy szimpatikus nagyságú pohárral köröket szaggatunk belőle. Ezeket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és 180 fokon 10 perc alatt ropogósra sütjük.
(SJ)