2020. 08. 10. - 10:34

Zabos-banános muffin – uzsonna és reggeli gyanánt

Zabos-banános muffin – uzsonna és reggeli gyanánt

Ha egészséges, ízletes ropogtatnivalóra vágyunk, amelyet reggelire, vagy akár tízórainak is elfogyaszthatunk, megtaláltuk az igazit. Készítsünk otthon banános-zabos muffint!

Könnyed, de tartalmas és finom uzsonna, reggeli vagy vendégváró készíthető a zab és a banán kombinációjából, amelyet elég csak kisütni muffinformákban.
 
Lássuk, hogyan készül ez a finomság!
 
Hozzávalók: 1 összetört banán; 1 tojás; 1 evőkanál méz; 1 teáskanál sütőpor; 1 teáskamál fahéj; fél teáskanál szerecsendió; 1 teáskanál só; 1 teáskanál vanília; fél csésze görög joghurt; 1 és fél csézse zab (kb. 150 gramm); 1 csésze tej (kb. 240 ml).
 
A zabos-banános muffinok tetszés szerint díszíthetők
A zabos-banános muffinok tetszés szerint díszíthetők
 
Adható még hozzá: apróra vágott eper, apróra vágott alma, áfonya, földi szeder, málna, apróra vágott mandula.
 
Elkészítés
 
Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius fokra. Egy közepes tálban törjük össze a banánt, míg az állaga szinte teljesen sima nem lesz. Adjunk hozzá a tojást és keverjük össze.
 
Tegyük bele a mézet, a sütőport, a fahéjat, a szerencsendiót, a sót, vaníliát, a görög joghurtot, majd keverjük jól össze. Kavarjuk bele a zabot is, majd adjuk hozzá a tejet.
 
Minden kiolajozott vagy kivajazott muffinformát töltsünk fel a tésztával, de vigyázva, hogy csak a hely ¼-ét töltsük ki, mivel a muffinok meg fognak emelkedni. Tegyük a muffinok tetejére, amit szeretnénk, a választott hozzávalók közül, majd öntsünk még rájuk egy kevés tésztát.
 
Süssük a muffinokat 30 percig, vagy amíg kissé meg nem emelkednek és a széleik aranybarnák nem lesznek.
 
Hagyjuk őket hűlni 5 percig.
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.