Bikavér párbajt rendeznek Budapesten
A bikavér különlegességére való tekintettel másodszorra rendezik meg a Bikavér párbajt, amit a Corinthia Grand Hotelben tartanak meg.
A bikavért Magyarországon két helyen tudják elkészíteni: Egerben és Szekszárdon. A különleges vörösbor több évszázadot tudhat magam mögött. Eger és Szekszárd az elmúlt időszakban nagyon törekszik arra, hogy a két nemes borvidéken magas presztízst tudjanak felmutatni az egri bikavérnek. Ennek a célnak a szellemében most másodszor rendezik meg a Bikavér párbajt, amit 2014. február 21-én tartanak meg a budapesti Corinthia Grand Hotelben. A rendezvényen az egri és a szekszárdi bikavérből egy hatalmas kóstolót tartanak. A különleges borfajta annak köszönhető, hogy Eger és Szekszárd sokkal több figyelmet fordít a bor kialakítására, megfontoltabban végzik a tökéletes bor megalkotását.
Eger és Szekszárd egy Bikavér párbajon mérhetik össze különleges boraikat
Ha a bikavér fajtáját nézzük, hivatalosan nem "ellenfelek" az egri és a szekszárdi borvidékek, hanem inkább partnereknek mondhatjuk őket. Ezt a véleményt Mészáros Gabriella, elismert nemzetközi borakadémikus is megerősítette, miszerint: "Meggyőződésem, hogy a két bikavér nemhogy konkurense egymásnak, sokkal inkább erősítik a márkát. Mindkét borvidék hasonló karakterű borokat készít bikavér név alatt, hiszen maga a házasítás ténye, és az, hogy a bornak kékfrankosdominánsnak kell lennie, már önmagában alátámasztja ezt. Véleményem szerint a cél az, hogy a termőtájban rejlő adottságokra és a borászok egyéniségére és szaktudására támaszkodva egyre határozottabb karaktert öltsön a bikavér mint borműfaj."
G.R.