2009. 11. 02. - 16:31

Nagyító alatt az élelmiszer-biztonság!

Nagyító alatt az élelmiszer-biztonság!
Az első alkalommal megrendezésre kerülő Élelmiszer-Biztonsági Szakkonferencia a vendéglátó, turisztikai és élelmiszer feldolgozó ágazatok hatósági ellenőrzésekre vonatkozó változásait, illetve az erre való felkészülést állítja előtérbe. A rendezvényről Farkas Tamás szervező, a Szaktudás Kiadó Ház Zrt. ügyvezetője nyilatkozott.
- A konferencia célja, hogy a vendéglátós, turisztikai és élelmiszer feldolgozó szakterületek képviselőit tájékoztassuk az új fogyasztóvédelmi szabályokról. A most bevezetett uniós hatósági ellenőrzés a „szántóföldtől az asztalig" tart, vagyis a korábbiakkal ellentétben egyetlen hatóság ellenőrzi a különböző területeket. Azt gondolom, hogy a folyamat bár sokak számára ismert, de maguk a részletek nem. A rendezvényen a hatósági ellenőrzések részletekre vonatkozó feladatait szeretnénk elemezni, illetve ismertetni a résztvevőkkel.

I. Élelmiszer-Biztonsági Szakkonferencia


 

Részletek és jelentkezés a konferenciára itt!

 

- Mit vár a konferenciától?

 

- Bízom benne, hogy az előző, szintén általunk szervezett I. Országos Agrár-Finanszírozási Konferenciához hasonlóan nagy érdeklődés fogja kísérni a rendezvényt.

 

Részletek és jelentkezés a konferenciára itt!

 

- Megosztaná velünk személyes gondolatait a témával kapcsolatban?

 

- Annyi jogszabály van érvényben, és olyan gyakran változnak a meglévők, hogy ha naprakész szeretne lenni a cégvezető, akkor nem maradna ideje profit-termelő munkára az előírások tanulmányozása miatt. Szinte lehetetlen kiigazodni közöttük, szövevényesek és betarthatatlanok.

 

A hatóságnak kedvez ez a helyzet, könnyen talál kivetnivalót még a legbecsületesebb szervezetekben is - nem is beszélve a kis- és középvállalkozásokról, ahol nincsenek külön jogi osztályok az ilyen előírások betartására.

 

 

Süth Miklós

Mint cégveztető, azt gondolom, hogy amikor egy jogkör új hatóság kezébe kerül, az mindig egy újfajta hozzáállást igényel, amit minden, ágazatban dolgozó szakembernek ismernie kell. Éppen ezért tartom fontosnak a konferenciát, hogy a résztvevők a jövőben a legfrissebb elvárásoknak megfelelően tudjanak felkészülni a hatósági ellenőrzésekre. A konferencia meghívott előadói elsősorban olyan tanácsokat fognak adni, amelyekkel meg lehet ezeknek az elvárásoknak felelni.

 

 

 

Prohászka Béla

Előadóink lesznek: Süth Miklós szakállamtitkár (FVM), országos főállatorvos; Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke; Dr. Bognár Lajos élelmiszerlánc-biztonsági elnökhelyettes - Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal; Szabó István, a Magyar Broiler Szövetség elnöke; dr. Csaba Károly megbízott regionális tiszti főorvos (ÁNTSZ): Koszka János HACCP tanácsadó; Rusz János minőségirányítási vezető és Mészáros Róbert Szaktanácsadó (Környezetvédelmi Termékdíj). - tudtuk meg a rendezőtől.

 

Részletek és jelentkezés a konferenciára itt!

 

A I. Élelmiszer-Biztonsági Szakkonferenciáról:

 

Dr. Bognár Lajos

Nagyító alatt az élelmiszer-biztonság! (A szántóföldtől az asztalig)

"Kulisszatitkok" az év végi szakhatósági razziákról avagy hogyan kerülhetők el a fájdalmas bírságok? - I. Élelmiszer-Biztonsági Szakkonferencia

 

A Konferencia helye és ideje:


A konferencia ideje: 2009. november 26., 9.00 óra

Helye: Lurdy Ház - Budapest, IX. kerület, Könyves Kálmán körút 12.

 

- zs -

 

Rendezvény Online

Szóljon hozzá a Fórumon!

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.