Szépségfogászat - Lézerfogászat

Három furat és kész a fogsor

Három furat és kész a fogsor

Fogászati kezelések terén manapság az azonnal terhelhető implantátum a legújabb trend. A betegnek napokon belül egy egész fogsora lesz hiányzó fogai helyett, még kevés csont esetén is alkalmazható. Dr. Szalay Éva fogorvos, szájsebész az újdonságnak számító fogimplantátum behelyezéséről beszélt.

Olyan esetekben, ha a páciensnek valamilyen okból gyors beavatkozásra van szüksége – baleset vagy akár komoly fogbetegség miatt -, az IHDE implantátummal napokon belül új fogsorra tehet szert. A napjainkban népszerű, újdonságnak számító beavatkozásról dr. Szalay Éva fogorvos, szájsebész beszélt.

Cikkünk első részében a doktornő magáról az IHDE implantátumról árult el részleteket, valamint arról, mikor használható leginkább ez az eljárás.

Így néznek ki a furatok, amelybe becsavarják az implantátumot - mintában

Így néznek ki a furatok, amelybe becsavarják az implantátumot - mintában

Az alábbiakban kiderül, hogyan helyezik be az implantátumot, valamint, mire lehet számítani, ha valaki nem él a lehetőséggel.

Mi történik, ha nem rakat valaki implantátumot?

Különösen előnyös az IHDE implantátum, ha a beteg már régóta fogatlan. Ha egy állcsont nincs megterhelve rágóerővel, nem éri erőhatás a csontot a fogak hiánya miatt, egyszerűen fizikailag lebomlik. Ez a csont természetes viselkedése, hiszen a csontsejtek abban a pillanatban, ha nem érintkeznek egymással, lebomlanak.

Manapság az implantátumokat azonnal meg kell terhelni, mindegy, hogy egy- vagy kétfázisúak, ha megfelelő forgatónyomatékkal meg tudja húzni őket a fogorvos, akkor erre feltétlenül szükség van.

Mit érez a beteg az implantátum behelyezésekor?

A beteg semmit nem érez, mert teljesen elérzéstelenítjük a kezelt felületet. Egy-egy implantátum behelyezéséhez három furat kell, ezt követően csak be kell tekerni a helyére az implantátumot. Nem egy nagy ördöngösség.

Fél évre hosszútávú ideiglenes implantátumot kap a beteg, mely fémvázzal köti össze az implantátumokat, majd akrilát fog kerül rá – hagyjuk csontosodni. Majd ezt levesszük, és kap rá egy kerámia körhidat.

Elővigyázatosságból mindössze almába nem célszerű harapni, de úgy gondolom, akinek volt előtte kivehető fogsora, egyébként sem harapott bele ilyen kemény gyümölcsbe.

Kapcsolódó cikk:

Miért nem szabad halogatni a fogimplantátumot?

Hódítanak az azonnal terhelhető implantátumok

B.A.

 

Kristen Dunst még vár az esküvővel

Kristen Dunst még vár az esküvővel

A népszerű színész a minap egyik interjúja során elárulta, hogy nem szeretné elsietni a nagy napot.   
Tavaszi időhöz gyümölcsös krémsajt pitét!

Tavaszi időhöz gyümölcsös krémsajt pitét...

Közeledik a jobb idő, s vele a gyümölcsös finomságokra is egyre jobban vágyunk – különösen örömünkre szolgálhat, ha ezek egészségesebbek és telítőek is. Egészít...
Britney Spears állapotos?

Britney Spears állapotos?

Az énekesnő maga után hagyta botrányos múltját és mostanra sikeres karrierjében, ráadásul boldog párkapcsolatban él. Friss pletykák szerint pedig hamarosan érke...
El kell temetni a Trónok harca sztárját

El kell temetni a Trónok harca sztárját

Tragédia – 36 évesen elhunyt Óriás Mag, azaz Neil Fingleton, a Trónok harca magasra nőtt szereplője. A színész halálát szívelégtelenség okozta.
Túl keveset hízni is veszélyes terhesség alatt

Túl keveset hízni is veszélyes terhesség...

Ha egy kismama sok kilót szed fel, az nemcsak előnytelen a későbbi fogyására nézve, hanem kevésbé egészséges is – Ám a tudósok szerint a túl kismértékű hízás is...
Egy fesztivál nőknek

Egy fesztivál nőknek

Neves művészek, előadók és színészek lesznek jelen Szolnokon azon a rendezvényen, ahol a nők kerülnek a középpontba.   
Beyoncé és Jay-Z kicsit túllőtt a célon

Beyoncé és Jay-Z kicsit túllőtt a célon

Gyarapodik a családjuk, de valószínűleg nem annyira, hogy egy százszobás házat vegyenek maguknak – a hírek szerint mégis ezt tervezi a népszerű sztárpár.
A szakállas férfiak megbízhatóbbak?

A szakállas férfiak megbízhatóbbak?

Nem fogod elhinni, mit derített ki egy kutatócsoport. Állítólag a szőrös férfiak tovább kitartanak egy kapcsolatban, mint azok, akik rendszeresen borotválkoznak...
Hajdú Péter újra szerelmes?

Hajdú Péter újra szerelmes?

Bombaként robbant a hír nemrég, hogy zátonyra futott a magyar sztár házassága. Úgy tűnik mostanra túl van a váláson és ismét randizik.   
Charterjáratok már idén használhatják Kecskemétet

Charterjáratok már idén használhatják Ke...

Nemcsak Budapesten, az ország délibb felén is le lehet majd szállni charter repülőkkel a közeljövőben – Kecskeméten már pilótaképzés- és átképzést is terveznek.
< >