2018. 01. 18. - 10:57

5 illóolaj a gyakori fogproblémákra!

5 illóolaj a gyakori fogproblémákra!

Az illóolajok nemcsak azért jók, mert segítenek relaxálni. A különféle fájdalmakra, így a fogproblémákra is gyógyírt jelenthetnek. Sokan nem tudják, miként alkalmazzák őket. Lássuk a módszereket.

Az illóolajok számos egészségügyi állapotra jelenthetnek megoldást – enyhítik a fájdalmakat az ízületi problémák és a fogak esetében is.

Kevesen tudják, hogyan érdemes alkalmazni őket a fogakra. Pedig különféle fogproblémák esetén is hasznosak, beleértve a fertőzéseket és a fogszuvasodást.

Az illóolajok a fogproblémákon is segíthetnek

Az illóolajok a fogproblémákon is segíthetnek

Íme néhány illóolaj, amely enyhülést hozhat a gyakori fogproblémák esetén.

1.Fahéj illóolaj: tanulmányok kimutatták, hogy a fahéj olaj használata biztonságos egészséges pácienseknél, az orális gombák esetén is.

2.Eukaliptusz olaj: ez az illóolaj gátló hatást fejt ki a szájban levő patogének – kórokozók - esetében, mint például a Lactobacillus acidophilus. Antikariogén anyagként működik, ez az anyag megelőzi a szuvasodást az ürege kialakulásának akadályozásával.

3.Levendula olaj: a levendulaolaj erőteljes antimikrobiális hatásokkal bír. Csökkenti a bakteriális fertőzések esélyét a szájban. A fogklinikákon szorongásgátló szerként is használják, hogy a betegek közérzetén könnyítsenek.

A szép és rendezett fogakhoz az illóolajok is hozzájárulhatnak

A szép és rendezett fogakhoz az illóolajok is hozzájárulhatnak

4.Citromolaj: ez az olaj hatékony gyógymód a C. albicans gomba ellen, amely erőteljes antimikrobiális hatásának is köszönhető.

5.Borsmenta olaj: aktív eugenol hatóanyagának köszönhetően, melyet széleskörben használnak a fogászatban, hatásos a szájban levő kórokozók ellen – melyek a fogszuvasodással és az orális betegségekkel hozhatók összefüggésbe.

Kapcsolódó cikk:

Három súlyos betegséget okozhat a fogápolás hiánya

A szájvíznek komoly veszélye is lehet?

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.