Szépségfogászat - Fogpótlás

Ez a legjobb megelőzés fogfájás esetén!

Ez a legjobb megelőzés fogfájás esetén!

Mit tehetünk ellene, hogy elkapjon minket egy rendkívül kínzó fogfájás? A vakációk, ünnepek idején különösen kellemetlen, ha ránk tör a probléma. Hogyan előzzük meg az ilyen eseteket?

A fogfájás sok esetben hirtelen jön és nehéz vele mit kezdeni. Főleg, ha éppen egy nyaraláson vagyunk, esetleg a téli ünnepi időszak kellős közepén tartunk.

Azonnali, átmenetileg hatásos módszerek vannak a fogfájás csillapítására, de a legjobb – mint számos más esetben – a megelőzés.

A fogak ugyanis nem betegednek meg és nem járnak hirtelen ránktörő fogfájással, ha kellőképpen törődünk velük.

Melyek a biztos tippek?

A fogorvoshoz félévente érdemes ellátogatni ellenőrzés céljából. Tartsuk be orvosunk utasításait, fogselymezzünk, figyeljünk oda életmódunkra – vagyis ne együnk túlságosan sok édességet, egészségtelen ételeket.

A helyes fogmosással és a fogak ápolásával megelőzzük a fogfájást

A helyes fogmosással és a fogak ápolásával megelőzzük a fogfájást

Sok embernél okoz problémát, hogy tart a fogorvostól.

Amennyiben egy doktorral már rossz tapasztalatunk van, bátran lehet keresni másikat, aki sokkal kíméletesebben dolgozik. Manapság olyan modern technikák vannak, melyekkel a fájdalom, a kellemetlenség minimálisra csökkenthető.

A félelemnek mindig van oka – egy korábbi élmény, rossz emlék. Érdemes átgondolnunk, tudjuk-e, hogy mitől félünk igazán?

Ha magától a kezeléstől vagy az injekciótól, akkor például olyan orvosra van szükségünk, aki rendelkezik a kellő szaktudással és modern felszerelésekkel, s ezek segítségével a szúrást is alig fogjuk érezni.

Ne feledjük, magunknak is tennünk kell azért, hogy megelőzzünk egy problémát. A fogászati beavatkozások esetében a mi felelősségünk, hogy időben ellenőriztettük-e fogainkat, s megkezdtük-e az esetleges problémák kezeltetését.

Ha ugyanis rendszeresen gondoskodunk fogainkról, a legritkább esetben törhet ránk csak úgy egy fogfájás!

Kapcsolódó cikk:

Romboló folyamatot indít el a fogkő

Mit tudunk rosszul a fogainkról?

B.A.

A sikeres fogyás titka

A sikeres fogyás titka

Egy friss módszer kiderítette, hogy hogyan lehet könnyedén megszabadulni a plusz kilóktól. Ráadásul szenvedni sem kell érte!  
Rachel Bilson szingli lett

Rachel Bilson szingli lett

Mintegy 10 év után a színésznő és kedvese úgy döntöttek, külön utakon folytatják tovább életüket.
Innen származnak a kutyák

Innen származnak a kutyák

Régóta foglalkoztatja a kutatókat, hogy vajon honnan származik ez a kedves háziállat. Most pedig egy újabb elmélet látott napvilágot.   
Jake Gyllenhaal családra vágyik

Jake Gyllenhaal családra vágyik

Letelepedne a népszerű színész, s szeretne családot alapítani. Jake Gyllenhaal jelenleg egyedülálló, de alig várja, hogy rátaláljon arra a hölgyre, akivel minde...
Asztmához vezethet a gyerekkori megfázás?

Asztmához vezethet a gyerekkori megfázás...

Azoknál a gyermekeknél, akik kicsi korukban gyakran küzdöttek légúti fertőzésekkel, nagyobb eséllyel alakul ki később asztma vagy csökkennek a tüdőfunkciók.
Már húszas éveiben adoptált volna Angelina

Már húszas éveiben adoptált volna Angeli...

A csinos színésznő igen fiatalon azon gondolkodott, hogy örökbefogad egy kambodzsai árvát –  legjobb barátja szerint Angelina Jolie a húszas éveiben elkezdett e...
Gwen Stefaniékon a terápia sem segített

Gwen Stefaniékon a terápia sem segített

Mindenkit meglepett, hogy 2016-ban elváltak a csinos énekesnő és férje útjai. Gwen Stefani volt párja, Gavin Rossdale most beszélt arról, hogy számos terápián v...
Csőben sült sajtos kelbimbó csalogató módra!

Csőben sült sajtos kelbimbó csalogató mó...

A kelbimbó fogyasztása manapság népszerűbb, mint valaha – ezért a belőle készült ételeknek is nagy divatja van. Lássuk ezt az ínycsiklandó, sajtos-baconos válto...
Kapócs Zsóka babát vár

Kapócs Zsóka babát vár

Teljesült a magyar sztár álma, ugyanis mint kiderült, hamarosan édesanya lesz.   
Ekkor a legjobb házasodni

Ekkor a legjobb házasodni

A tudósok számtalan kutatás elvégzése után megállapították, hogy melyik kor a legalkalmasabb az esküvőre a nőknél.   
< >