2017. 08. 24. - 10:00

Ez a legjobb megelőzés fogfájás esetén!

Ez a legjobb megelőzés fogfájás esetén!

Mit tehetünk ellene, hogy elkapjon minket egy rendkívül kínzó fogfájás? A vakációk, ünnepek idején különösen kellemetlen, ha ránk tör a probléma. Hogyan előzzük meg az ilyen eseteket?

A fogfájás sok esetben hirtelen jön és nehéz vele mit kezdeni. Főleg, ha éppen egy nyaraláson vagyunk, esetleg a téli ünnepi időszak kellős közepén tartunk.

Azonnali, átmenetileg hatásos módszerek vannak a fogfájás csillapítására, de a legjobb – mint számos más esetben – a megelőzés.

A fogak ugyanis nem betegednek meg és nem járnak hirtelen ránktörő fogfájással, ha kellőképpen törődünk velük.

Melyek a biztos tippek?

A fogorvoshoz félévente érdemes ellátogatni ellenőrzés céljából. Tartsuk be orvosunk utasításait, fogselymezzünk, figyeljünk oda életmódunkra – vagyis ne együnk túlságosan sok édességet, egészségtelen ételeket.

A helyes fogmosással és a fogak ápolásával megelőzzük a fogfájást

A helyes fogmosással és a fogak ápolásával megelőzzük a fogfájást

Sok embernél okoz problémát, hogy tart a fogorvostól.

Amennyiben egy doktorral már rossz tapasztalatunk van, bátran lehet keresni másikat, aki sokkal kíméletesebben dolgozik. Manapság olyan modern technikák vannak, melyekkel a fájdalom, a kellemetlenség minimálisra csökkenthető.

A félelemnek mindig van oka – egy korábbi élmény, rossz emlék. Érdemes átgondolnunk, tudjuk-e, hogy mitől félünk igazán?

Ha magától a kezeléstől vagy az injekciótól, akkor például olyan orvosra van szükségünk, aki rendelkezik a kellő szaktudással és modern felszerelésekkel, s ezek segítségével a szúrást is alig fogjuk érezni.

Ne feledjük, magunknak is tennünk kell azért, hogy megelőzzünk egy problémát. A fogászati beavatkozások esetében a mi felelősségünk, hogy időben ellenőriztettük-e fogainkat, s megkezdtük-e az esetleges problémák kezeltetését.

Ha ugyanis rendszeresen gondoskodunk fogainkról, a legritkább esetben törhet ránk csak úgy egy fogfájás!

Kapcsolódó cikk:

Romboló folyamatot indít el a fogkő

Mit tudunk rosszul a fogainkról?

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.