2018. 01. 16. - 10:55

Fogak: 4 hiba, amellyel besárgulást érünk el

Fogak: 4 hiba, amellyel besárgulást érünk el

Bizonyos szokásainkkal sajnos öntudatlanul megsárgítjuk a fogainkat. S nemcsak azzal érjük ezt el, hogy gyakran teázunk vagy kávézunk. A fogápolással is csínján kell bánni. Lássuk, mit hibázunk.

A fogak hajlamosak az elszíneződésre, ha bizonyos ételeket vagy italok sűrűn fogyasztunk. Ugyanakkor, besárgulásukat nemcsak az okozhatja, hogy iszunk vagy eszünk valamit.

Tény: a tea és a kávé gyakori fogyasztása, valamint a savas gyümölcsök és zöldségek tesznek róla, hogy a fogak besárguljanak.

Ám azt valószínűleg nem sejtettük, hogy a napi, rutinszerű fogápolásunk szintén sárga fogakhoz vezethet.

A fogmosás gyakoriságával és a túl sok fluoriddal is fogsárgulást érhetünk el

A fogmosás gyakoriságával és a túl sok fluoriddal is fogsárgulást érhetünk el

Lássuk, milyen hibákat vétünk, amelyekkel hozzájárulunk a fogak sárgulásához.

1.A fogak túl gyakori vagy túl erős mosása: lehet, úgy gondoljuk, a sűrű fogmosással mindent megteszünk a kellemes leheletért és a jó fogakért. Ám az igazság az, hogy ha túl gyakran sikáljuk fogainkat vagy erősen mossuk, koptatjuk a zománcot, s jobban kitesszük a dentin réteget a külső hatásoknak – ezzel pedig a fogak sárgának tűnnek.

2.A napi kétszeri fogmosás mellett általában a fogselymezés is ajánlott. Ha nem alkalmazzuk a fogselymet, plakk gyűlhet fel a zománcon, amely megnöveli a baktériumok támadásának esélyét és a fogak sárgulását.

3.A szájvíz használatát kétszer gondoljuk át. Amennyiben túl sokszor használjuk vagy olyat választunk belőlük, amelyik túlzottan savas, szintén problémát okozunk a fogaknak. A savas szájvíz károsíthatja a fogzománcot, s besárgíthatja a fogakat.

4.Óvatosan a fogkrémekkel! Talán meglepőnek fogjuk találni, de a fluoridban gazdag fogkrémek sárgás foltokat hagyhatnak a fogakon. Olyan terméket válasszunk, amelynek fluorid-tartalma a megengedett érték alatt van.

Kapcsolódó cikk:

A szájvíznek komoly veszélye lehet

Gyengülést hoz a rossz szájhigiénia

B.A.

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.