Szépségfogászat - Fogpótlás

Fogak: mire vigyázzon egy cukorbeteg?

Fogak: mire vigyázzon egy cukorbeteg?

Nem könnyű a diabéteszesek élete – a cukorbetegség mára valóságos népbetegségnek tekinthető, s akik ebben szenvednek, azoknak a fogaikra is fokozottan ügyelniük kell.

Aki cukorbeteg, annak számolnia kell azzal, hogy fontos számára a sport és az életmódváltás, s akár inzulinadagolásra is szüksége lehet.

Diabétesz esetén azonban fokozott óvatosság kell a fogorvosi székben is. Könnyen kialakulnak ugyanis gyulladások a szervezetében. Sokkal tovább tarthat a sebgyógyulás is. A fogorvosnak gyanús lehet, ha egy páciensénél lassan regenerálódik a seb – ilyenkor felmerülhet, hogy diabéteszben szenved.

Persze, minden fogászati beavatkozás elvégezhető a cukorbetegeken is, az implantátum-behelyezés és a fogpótlás is, valamint a lézerfogászati műtétek. Ám előtte a háziorvossal együtt be kell állítani bizonyos vérkép-paramétereket.

A kezelt cukorbetegség igen fontos egy fogászati beavatkozásnál

A kezelt cukorbetegség igen fontos egy fogászati beavatkozásnál

A szintnek stabilnak kell lennie, s fontos tudni, hogy a seb nem fog gyorsan gyógyulni.

A lézerfogászat itt is lényeges szerepet kap – ezzel a megoldással ugyanis normál esetben is hamarabb gyógyul a seb. A kezelés steril és fájdalommentes, valamint lehetőséget biztosít a diabéteszeseknek arra, hogy náluk is lerövidüljön a gyógyulás ideje.

Hasznos lehet az ózonos sebkezelés is, a sebgyógyulás gyorsítására.

Mint egyéb esetekben, a fogászaton is igen lényeges, hogy kezelt cukorbetegséggel érkezzen a beteg.

Ilyen körülmények között ugyanis kisebb ok van az aggodalomra.

A diabétesz azonban a fogorvosnál is kiderülhet – például abból, ahogyan a seb kinéz és gyógyul bölcsességfog műtétet követően.

Ha a seb lassan gyógyul és a páciensnek súlyproblémái is vannak, érdemes őt arra ösztönözni, hogy méresse meg a vércukorszintjét. Sőt, a magas vérnyomás is árulkodó lehet.

Kapcsolódó cikk:

Miért figyeljen a kismama a fogára?

Mi legyen a fémallergiás fogán?

B.A.

 

 

Kanye West ellenőrizgeti a béranyát

Kanye West ellenőrizgeti a béranyát

Véletlenszerűen kontrollálja a harmadik gyermeküket kihordó hölgyet a rapper – Kanye West és Kim Kardashian ugyanis béranyát fogadott, akinek szigorú szabályoka...
Nehezen tűnik el a narancsbőr

Nehezen tűnik el a narancsbőr

Szinte minden nő életét megkeseríti ez a bőrhiba. Attól ugyanis, hogy valaki lefogyott, nem jelent azt, hogy eltűnt a narancsbőr. Vajon mit lehet tenni?  
Melanie Griffith bejelentette: epilepsziás

Melanie Griffith bejelentette: epilepszi...

Beszélni kezdett betegségéről a színésznő. Melanie Griffith most árulta el, hogy 6 évvel ezelőtt epilepsziával diagnosztizálták. Ám négy esztendeje mentes a rem...
Sajtfesztivál Budapesten

Sajtfesztivál Budapesten

Igazi ínyencségekkel várják a gasztronómia szerelmeseit a rendezvényen, ahol több 300 különleges sajtot mutatnak be.   
Letette az alkoholt Ed Sheeran

Letette az alkoholt Ed Sheeran

Nem iszik szeszes italt a népszerű zenész biciklibalesete óta – Ed Sheeran szeretné, ha mielőbb felgyógyulna, ezt azonban lassítaná az alkoholfogyasztás.
Ezt csinálják a férfiak szakítás után

Ezt csinálják a férfiak szakítás után

Egy kapcsolat vége mindenkit megvisel, még a pasikat is, noha sokszor nem ezt mutatják.   
Justin Timberlake megható szerelmi vallomást tett

Justin Timberlake megható szerelmi vallo...

A közelmúltban ünnepelte a sztárpár évfordulóját, amelynek kapcsán az énekes romantikus posztot tett közzé közösségi oldalán.  
Négy nagyszerű ajándék ötlet férfiaknak

Négy nagyszerű ajándék ötlet férfiaknak

Mindenkivel előfordult már, hogy nem volt ötlete ajándék vásárlás terén, hiszen nem akart egy századik ugyanolyan tárgyat ajándékozni kedvesének és olyan holmit...
Meglepő, miért szakított Demi Lovato

Meglepő, miért szakított Demi Lovato

Az énekesnő a közelmúltban arról beszélt, hogy egy napon talán folytatják kapcsolatukat Wilmer Valderramával. Most viszont elárulta, miért szakított vele annak ...
Készíts öregedés elleni, csipkebogyós archidratálót!

Készíts öregedés elleni, csipkebogyós ar...

Tudtuk-e, hogy a csipkebogyó mag olajának hatékonysága a botox kezeléshez hasonló?  Ha a ráncok megelőzése a célunk, próbáljuk ki ezt a kiváló, saját készítésű ...
< >