Szépségfogászat - Fogpótlás

Fogászati beavatkozás - cukorbetegséggel – 1.rész

Fogászati beavatkozás - cukorbetegséggel – 1.rész

Sajnos, igen sokan küzdenek diabétesszel manapság. A cukorbaj már-már népbetegségnek számít – s számításba kell venni a fogápolásnál, fogorvosnál is. De vajon miért?

A diabétesszel többféle nehézség is jár a mindennapokban. Egy cukorbetegnek mindig fokozottan kell figyelnie étrendjére, kiemelten fontos az életmódváltás és a testmozgás számára, arról nem beszélve, hogy sokak az inzulin adagolást sem tudják mellőzni.

Az azonban kevésbé köztudott, hogy aki diabéteszes, azzal a fogorvosnál is kicsit másképp kell bánni. Alapvető dolog, hogy egy cukorbeteg esetén a gyulladások megelőzése érdekében minden területen nagyobb odafigyelésre van szükség.

A cukorbetegekkel a fogorvosnál is körültekintőbben kell bánni

A cukorbetegekkel a fogorvosnál is körültekintőbben kell bánni

A sebgyógyulás hosszabb ideig tart a diabéteszes páciensnél. Amennyiben lassan javul egy seb, s a beteget korábban nem diagnosztizálták cukorbajjal, fel is merülhet a gyanú, hogy diabétesszel küzd.

Természetesen nem kell azt gondolni, hogy ha valaki cukorbeteg, bizonyos beavatkozásokat mellőzni kell nála. Egy lézeres fogászati műtét vagy egy fogpótlás ugyanúgy elvégezhető esetében, mint annál, aki teljesen egészséges.

Ám a vérkép beállítása nélkülözhetetlen a beavatkozás előtt. Ha stabil a vércukor szintje, akkor indulhat a kezelés – arra pedig célszerű számítani, hogy a seb lassabban fog gyógyulni.

Érdemes tudni, hogy a lézerfogászatnak itt kiemelt jelentősége van, hiszen normális esetben is hamarabb gyógyul a seb segítségével. Annak érdekében, hogy előbb felépüljön fogászati műtét után egy cukorbeteg, általában ózonos sebkezelést alkalmaznak a fogászok.

Sokat számít egyébként, hogy kezelt diabéteszről van-e szó – ha ugyanis a betegséget megfelelően szinten tartják, a fogászaton sem lehet nagyobb probléma.

A cikket folytatjuk.

Kapcsolódó cikk:

Cukorbetegséggel fenyegethet a mesterséges édesítő

Diabétesz veszély: nem jó két baba közt sokat hízni

B.A.

Megérkezett minden otthon álma: az intelligens robot

Megérkezett minden otthon álma: az intel...

Olyan robotot alkottak meg, amely mindenki életét megkönnyítheti. Aeolus nemcsak a házimunkában segít, de az elveszett dolgokat is megtalálja.   
Krémes spenótos-articsókás ravioli

Krémes spenótos-articsókás ravioli

Míg tart a hideg idő, a legszívesebben krémes, meleg, ínycsiklandó fogásokat fogyasztunk. A tészta is ilyen, de nem mindegy, milyen formában! Íme ez a tökélyre ...
Jennifer Lawrence felhagy a színészkedéssel?

Jennifer Lawrence felhagy a színészkedés...

Régóta tervezgetik a színésznő, hogy visszavonul. Nemrég azonban végleg sikerült meghoznia a döntést.   
Kinek kell valóban a gluténmentes diéta?

Kinek kell valóban a gluténmentes diéta?

A glutén fehérje, melyet a búza, árpa és a rozs tartalmaz – bárki, aki allergiás a gluténre, okosabban teszi, ha elkerüli. De vajon mindenkinek szükséges a glut...
Mesterséges intelligencia – Ők is robotokkal dolgoznak

Mesterséges intelligencia – Ők is roboto...

Napjainkra a gyárak jó része állt át arra, hogy a mesterséges intelligencia segítségével robotokkal dolgoztat. Olyan nevek vannak köztük, melyeket világszerte m...
Agytorna kutyáknak?

Agytorna kutyáknak?

A szellemi képességüket támogathatja a mentális stimuláció, amelyet osztrák kutatók fejlesztettek ki egy érintőképes tréning segítségével.   
Kylie Jennerék jobban vannak, mint valaha

Kylie Jennerék jobban vannak, mint valah...

Először törte meg a csendet Travis Scott rapper, mióta megszületett Kylie Jennerrel közös gyermeke. A páros a hírek szerint még hasonló tetoválást is készíttete...
Fontos a gyermek szoptatása

Fontos a gyermek szoptatása

Szakemberek szerint az anyatejes táplálás több szempontból is kedvezően hat a baba fejlődésére, így például a stressz szintjére is.   
A mesterséges intelligencia megelőzheti az Alzheimer-kórt

A mesterséges intelligencia megelőzheti ...

Nemrégiben olyan mesterséges intelligenciát fejlesztettek ki, amely akár tíz évvel a tünetek előtt jelezheti az Alzheimer-kórt. Ez nagy áttörést jelent a tudomá...
7 ok, amiért a sminket le kell szedni alvás előtt!

7 ok, amiért a sminket le kell szedni al...

Gyakran lusták vagyunk ahhoz, hogy késő este lemossuk a festéket arcunkról, különösen egy buliból hazatérve. Ám a smink eltávolítása több okból is fontos. Bőrün...
< >