Szépségfogászat - Fogpótlás

Fogászati beavatkozás - cukorbetegséggel – 1.rész

Fogászati beavatkozás - cukorbetegséggel – 1.rész

Sajnos, igen sokan küzdenek diabétesszel manapság. A cukorbaj már-már népbetegségnek számít – s számításba kell venni a fogápolásnál, fogorvosnál is. De vajon miért?

A diabétesszel többféle nehézség is jár a mindennapokban. Egy cukorbetegnek mindig fokozottan kell figyelnie étrendjére, kiemelten fontos az életmódváltás és a testmozgás számára, arról nem beszélve, hogy sokak az inzulin adagolást sem tudják mellőzni.

Az azonban kevésbé köztudott, hogy aki diabéteszes, azzal a fogorvosnál is kicsit másképp kell bánni. Alapvető dolog, hogy egy cukorbeteg esetén a gyulladások megelőzése érdekében minden területen nagyobb odafigyelésre van szükség.

A cukorbetegekkel a fogorvosnál is körültekintőbben kell bánni

A cukorbetegekkel a fogorvosnál is körültekintőbben kell bánni

A sebgyógyulás hosszabb ideig tart a diabéteszes páciensnél. Amennyiben lassan javul egy seb, s a beteget korábban nem diagnosztizálták cukorbajjal, fel is merülhet a gyanú, hogy diabétesszel küzd.

Természetesen nem kell azt gondolni, hogy ha valaki cukorbeteg, bizonyos beavatkozásokat mellőzni kell nála. Egy lézeres fogászati műtét vagy egy fogpótlás ugyanúgy elvégezhető esetében, mint annál, aki teljesen egészséges.

Ám a vérkép beállítása nélkülözhetetlen a beavatkozás előtt. Ha stabil a vércukor szintje, akkor indulhat a kezelés – arra pedig célszerű számítani, hogy a seb lassabban fog gyógyulni.

Érdemes tudni, hogy a lézerfogászatnak itt kiemelt jelentősége van, hiszen normális esetben is hamarabb gyógyul a seb segítségével. Annak érdekében, hogy előbb felépüljön fogászati műtét után egy cukorbeteg, általában ózonos sebkezelést alkalmaznak a fogászok.

Sokat számít egyébként, hogy kezelt diabéteszről van-e szó – ha ugyanis a betegséget megfelelően szinten tartják, a fogászaton sem lehet nagyobb probléma.

A cikket folytatjuk.

Kapcsolódó cikk:

Cukorbetegséggel fenyegethet a mesterséges édesítő

Diabétesz veszély: nem jó két baba közt sokat hízni

B.A.

Kylie Jenner szégyenli testét?

Kylie Jenner szégyenli testét?

Úgy tűnik megviseli a fiatal sztár a várandósság, ugyanis teste is megváltozik, amit nehezen visel.   
Kampányarc lett Jennifer Lopez

Kampányarc lett Jennifer Lopez

A szépséges énekesnőn egyszerűen nem hat a kor. Nem hiába kérik fel sorra a legnagyobb márkák, hogy terméküket reklámozza.  
Alessandra Ambrosio szakított

Alessandra Ambrosio szakított

A népszerű modell több mint tíz év után döntött úgy, hogy felbontja szerződését a kedvenc fehérnemű márkájával.  
Így készül a fahéjas csiga palacsinta

Így készül a fahéjas csiga palacsinta

Kedvencünk a palacsinta igen sokféle módon elkészíthető – akár úgy is formázhatjuk, hogy fahéjas csigának tűnjön. Ízre azonban lényegesen eltér attól. Hogyan ké...
Itt van Selena Gomez élete legszexibb klipje!

Itt van Selena Gomez élete legszexibb kl...

Új videóklipet készített a sikeres fiatal énekesnő – Selena Gomez Wolves című dalához a napokban jelent meg a friss videó, melyen Selena talán eddig a legszexis...
Hosszabb életet akarunk? Tartsunk kutyát

Hosszabb életet akarunk? Tartsunk kutyát

Ha van ebünk, nagyobb eséllyel tovább élünk – állapította meg egy új tanulmány, mely szerint a kutyatartás növelte az idős emberek élethosszát.
Kylie Jenner elszigetelte magát?

Kylie Jenner elszigetelte magát?

Féltestvére, Khloé Kardashian szerint a fiatal valóságshow-sztár és kozmetikai márka-tulajdonos egészen úgy viselkedik, mint bátyjuk, Rob Kardashian.
Borsos ára van a meztelen Madonnának

Borsos ára van a meztelen Madonnának

Tizennyolc évesen számos ruha nélküli fotó készült az énekesnőről – a felvételeket most áruba bocsátják egy aukción. A képek ára 800 és 1200 dollár között mozog...
Életmódváltás=teherbeesés?

Életmódváltás=teherbeesés?

Amikor egy pár eldönti, hogy babát szeretne életük teljesen megváltozik. Sokkal tudatosabban végeznek minden tevékenységet és még az étkezésre is jobban figyeln...
Reggeli tevékenységek, amelyek segítik a fogyást

Reggeli tevékenységek, amelyek segítik a...

Már az ébredést követően érdemes megfogadni néhány dolgot, amire oda kell figyelni, hogy jól induljon a nap és persze a test is formában legyen.   
< >