Szépségfogászat - Fogpótlás

Mely vitaminok kellenek a fogaknak?

Mely vitaminok kellenek a fogaknak?

Nem kérdés, hogy megfelelő táplálkozással és életmóddal hozzájárulhatunk fogaink egészségéhez. Érdemes tudni viszont, mely vitaminokból kell a legtöbb a fogaknak.

A megfelelő táplálkozás nem csupán szervezetünk egésze, hanem fogaink szempontjából is lényeges. A testnek szüksége van bizonyos alkotóelemekre, vitaminokra. A szép fogsor helyes étkezéssel, életmóddal alakítható ki, illetve így van mód annak megőrzésére is.

Gyermek- és felnőttkorban egyaránt fontos a vitaminpótlás.

Gyümölcsökkel könnyen pótolhatjuk a vitaminokat fogaink egészségéhez

Gyümölcsökkel könnyen pótolhatjuk a vitaminokat fogaink egészségéhez

A fogak mutatós külseje és egészsége szempontjából azok az alábbi vitaminok a leglényegesebbek:

-A-vitamin: a fogzománc, valamint az ínyszövetek egészségének fenntartását segíti. Tejfognál és maradandó fognál a fejlődésben nagy segítséget jelent, ugyanis A-vitamin hiány esetén a zománc károsodhat, a bőr és a nyálkahártya hajlamosabb lehet a gyulladásra, fertőzésre, a bőr is szárazzá válhat. Figyelmeztető jel, ha a nyelv be van repedezve.

Miben van A-vitamin? Nagyobb mennyiségben zöld leveles- és sárga zöldségekben, vajban, tejszínben, tojássárgájában találjuk meg.

-C-vitamin: az ínygyulladás megelőzésében és enyhítésében is élen jár. Kellő C-vitamin hiányában akár naponta is ínyvérzést tapasztalhatunk, s mivel a szervezet a folyamatos vitaminraktározásra nem képes, fontos, hogy megoldjuk étkezéssel az utánpótlást.

A fogak megfelelő fejlődéséről már gyermekkorban gondoskodni kell

A fogak megfelelő fejlődéséről már gyermekkorban gondoskodni kell

A C-vitaminhoz a citrusfélékből mindenképpen hozzájutunk, de a kivi, petrezselyem, káposzta, csipkebogyó, paradicsom, petrezselyem, feketeribiszke is ajánlott.

-B6 vitamin: az egészséges sejtműködés szempontjából igen fontos szerepe van, de a kiegyensúlyozott anyagcserét is segít fenntartani. Amennyiben a B6 vitamint nélkülözi a szervezet, a nyelv rücskössé válhat, s nagyobb esély lesz a szájban keletkező gyulladásokra.

B6 vitamint leginkább olyan ételekből szerezhetünk be, mint a rizs, lencse, borsó, bab, élesztő, teljes értékű gabonapelyhek.

B.A.

Eva Longoria ikrekkel terhes?

Eva Longoria ikrekkel terhes?

Bombaként robban pár nappal ezelőtt a hír, miszerint a színésznő állapotos. Most pedig azt pletykálják, hogy ikreket vár.   
4 jel, hogy a stressz már a hajadat is érinti!

4 jel, hogy a stressz már a hajadat is é...

Mindenbe beférkőzik, vigyázni kell vele – a stressz nemcsak mentálisan befolyásolhat bennünket, hanem kinézetünkre is komoly hatást gyakorol. Például a tincsein...
Kylie Jenner pánikba esett - le akarták fotózni

Kylie Jenner pánikba esett - le akarták ...

Aggódik a lányáért Kris Jenner. Kylie, akiről szeptember óta az a hír járja, hogy várandós, keveset teszi ki a lábát otthonról, minap azonban pánikban hívta fel...
Mennyi vitaminra van szüksége a macskának?

Mennyi vitaminra van szüksége a macskána...

Nem igényel különösebb figyelmet a háziállat vitaminigénye, azonban egy-két dologra érdemes gondot fordítani.   
Elhunyt a Cranberries énekesnője

Elhunyt a Cranberries énekesnője

Mindössze 46 évesen távozott az élők sorából Dolores O’Riordan, a Cranberries zenekar énekesnője. Január 15-én, Londonban hunyt el, ahol új dalok felvételével f...
Senki sem tökéletes

Senki sem tökéletes

Kutatások igazolják, hogy azok az édesanyák, akik mindenben a tökéletességre törekednek hajlamosabbak a depresszióra.   
Vonzóbb a pasi, ha foglalt?

Vonzóbb a pasi, ha foglalt?

Egy nemrégiben elkészült tanulmány szerint a nőknek sokkal jobban tetszenek azok a férfiak, akik már kapcsolatban élnek. Vajon mi lehet az oka?  
Kendall Jenner ledobta a textilt

Kendall Jenner ledobta a textilt

A népszerű modell a testvéreihez hasonlóan megvált ruháitól egy fotózás kedvéért. Nézd csak!  
A kevés hús segíthet a fogyásban?

A kevés hús segíthet a fogyásban?

Kutatók szerint hiába figyelnek a fogyni vágyók arra, hogy mennyit esznek a sok hús gátolhatja a súlyvesztést.   
Eljegyezték Britney Spears-t?

Eljegyezték Britney Spears-t?

Okot adott a találgatásokra a tehetséges énekesnő – Britney Spearsről ismert, hogy 2016 vége óta a nála fiatalabb Sam Ashgarival jár, de vajon már a vőlegénye i...
< >