Szépségfogászat - Fogpótlás

Mely vitaminok kellenek a fogaknak?

Mely vitaminok kellenek a fogaknak?

Nem kérdés, hogy megfelelő táplálkozással és életmóddal hozzájárulhatunk fogaink egészségéhez. Érdemes tudni viszont, mely vitaminokból kell a legtöbb a fogaknak.

A megfelelő táplálkozás nem csupán szervezetünk egésze, hanem fogaink szempontjából is lényeges. A testnek szüksége van bizonyos alkotóelemekre, vitaminokra. A szép fogsor helyes étkezéssel, életmóddal alakítható ki, illetve így van mód annak megőrzésére is.

Gyermek- és felnőttkorban egyaránt fontos a vitaminpótlás.

Gyümölcsökkel könnyen pótolhatjuk a vitaminokat fogaink egészségéhez

Gyümölcsökkel könnyen pótolhatjuk a vitaminokat fogaink egészségéhez

A fogak mutatós külseje és egészsége szempontjából azok az alábbi vitaminok a leglényegesebbek:

-A-vitamin: a fogzománc, valamint az ínyszövetek egészségének fenntartását segíti. Tejfognál és maradandó fognál a fejlődésben nagy segítséget jelent, ugyanis A-vitamin hiány esetén a zománc károsodhat, a bőr és a nyálkahártya hajlamosabb lehet a gyulladásra, fertőzésre, a bőr is szárazzá válhat. Figyelmeztető jel, ha a nyelv be van repedezve.

Miben van A-vitamin? Nagyobb mennyiségben zöld leveles- és sárga zöldségekben, vajban, tejszínben, tojássárgájában találjuk meg.

-C-vitamin: az ínygyulladás megelőzésében és enyhítésében is élen jár. Kellő C-vitamin hiányában akár naponta is ínyvérzést tapasztalhatunk, s mivel a szervezet a folyamatos vitaminraktározásra nem képes, fontos, hogy megoldjuk étkezéssel az utánpótlást.

A fogak megfelelő fejlődéséről már gyermekkorban gondoskodni kell

A fogak megfelelő fejlődéséről már gyermekkorban gondoskodni kell

A C-vitaminhoz a citrusfélékből mindenképpen hozzájutunk, de a kivi, petrezselyem, káposzta, csipkebogyó, paradicsom, petrezselyem, feketeribiszke is ajánlott.

-B6 vitamin: az egészséges sejtműködés szempontjából igen fontos szerepe van, de a kiegyensúlyozott anyagcserét is segít fenntartani. Amennyiben a B6 vitamint nélkülözi a szervezet, a nyelv rücskössé válhat, s nagyobb esély lesz a szájban keletkező gyulladásokra.

B6 vitamint leginkább olyan ételekből szerezhetünk be, mint a rizs, lencse, borsó, bab, élesztő, teljes értékű gabonapelyhek.

B.A.

Kanye West ellenőrizgeti a béranyát

Kanye West ellenőrizgeti a béranyát

Véletlenszerűen kontrollálja a harmadik gyermeküket kihordó hölgyet a rapper – Kanye West és Kim Kardashian ugyanis béranyát fogadott, akinek szigorú szabályoka...
Nehezen tűnik el a narancsbőr

Nehezen tűnik el a narancsbőr

Szinte minden nő életét megkeseríti ez a bőrhiba. Attól ugyanis, hogy valaki lefogyott, nem jelent azt, hogy eltűnt a narancsbőr. Vajon mit lehet tenni?  
Melanie Griffith bejelentette: epilepsziás

Melanie Griffith bejelentette: epilepszi...

Beszélni kezdett betegségéről a színésznő. Melanie Griffith most árulta el, hogy 6 évvel ezelőtt epilepsziával diagnosztizálták. Ám négy esztendeje mentes a rem...
Sajtfesztivál Budapesten

Sajtfesztivál Budapesten

Igazi ínyencségekkel várják a gasztronómia szerelmeseit a rendezvényen, ahol több 300 különleges sajtot mutatnak be.   
Letette az alkoholt Ed Sheeran

Letette az alkoholt Ed Sheeran

Nem iszik szeszes italt a népszerű zenész biciklibalesete óta – Ed Sheeran szeretné, ha mielőbb felgyógyulna, ezt azonban lassítaná az alkoholfogyasztás.
Ezt csinálják a férfiak szakítás után

Ezt csinálják a férfiak szakítás után

Egy kapcsolat vége mindenkit megvisel, még a pasikat is, noha sokszor nem ezt mutatják.   
Justin Timberlake megható szerelmi vallomást tett

Justin Timberlake megható szerelmi vallo...

A közelmúltban ünnepelte a sztárpár évfordulóját, amelynek kapcsán az énekes romantikus posztot tett közzé közösségi oldalán.  
Négy nagyszerű ajándék ötlet férfiaknak

Négy nagyszerű ajándék ötlet férfiaknak

Mindenkivel előfordult már, hogy nem volt ötlete ajándék vásárlás terén, hiszen nem akart egy századik ugyanolyan tárgyat ajándékozni kedvesének és olyan holmit...
Meglepő, miért szakított Demi Lovato

Meglepő, miért szakított Demi Lovato

Az énekesnő a közelmúltban arról beszélt, hogy egy napon talán folytatják kapcsolatukat Wilmer Valderramával. Most viszont elárulta, miért szakított vele annak ...
Készíts öregedés elleni, csipkebogyós archidratálót!

Készíts öregedés elleni, csipkebogyós ar...

Tudtuk-e, hogy a csipkebogyó mag olajának hatékonysága a botox kezeléshez hasonló?  Ha a ráncok megelőzése a célunk, próbáljuk ki ezt a kiváló, saját készítésű ...
< >