2017. 07. 27. - 09:55

Miért figyeljen a kismama a fogára?

Miért figyeljen a kismama a fogára?

A babavárás időszakában a nők jobban odafigyelnek magukra, ám nemcsak arra célszerű nagyobb gondot fordítani, mit eszünk, mit iszunk. A fogaknak a várandósság alatt kiemelkedő szerepük van.

Amikor egy nő megtudja, hogy gyermeket vár, ösztönszerűen is jobban odafigyel arra, hogy mit eszik és iszik, ám a táplálkozás mellett a szájhigiénia is nagyon fontos ilyenkor.

A magzat megfelelő fejlődése érdekében a fogakat ellenőriztetni kell fogászunkkal, s ha valami javítanivaló van, fontos elvégeztetni a műveletet.

Kismamaként egy nőnek arra is fel kell készülnie, hogy enyhébb fogágy-betegség jelentkezhet nála – melynek oka a hormonális változás. Az ínygyulladást lényeges kezeltetni, mielőtt a betegség teljesen kialakul. Nem beszélve arról, hogy megfelelő kezelés híján a fogak elvesztésétől is tartanunk kell.

Várandósság alatt különösen fontos a megfelelő fogápolás és a kezelések elvégeztetése

Várandósság alatt különösen fontos a megfelelő fogápolás és a kezelések elvégeztetése

Másik, várandósság alatt sűrűbben jelentkező gond a fogszuvasodás. A fogorvosnak ezt a problémát is orvosolnia kell, természetesen a kismamára tekintettel, kellő hozzáértéssel.

A fogkő eltávolítása is fontos

A kismamáknak nemcsak dentálhigiénés tanácsadáson érdemes résztvenniük és elvégeztetniük az esetleges fogproblémákat a várandósság időszakában. A fogkő eltávolítása is lényeges tennivaló.

A 9 hónap alatt három havonta érdemes eltávolíttatni a fogkövet, mely, ha felhalmozódik a fog felszínén, komoly egészségügyi problémák forrása lehet.

A röntgent azonban csak sürgős és nagyon szükséges esetben kell használni.

Kapcsolódó cikk:

A lézeres kezelés gyerekeknél is beválik 

Félelem- és fájdalommentes fogászat: a lézeres kezelések

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.