Szépségfogászat - Fogpótlás

Miért figyeljen a kismama a fogára?

Miért figyeljen a kismama a fogára?

A babavárás időszakában a nők jobban odafigyelnek magukra, ám nemcsak arra célszerű nagyobb gondot fordítani, mit eszünk, mit iszunk. A fogaknak a várandósság alatt kiemelkedő szerepük van.

Amikor egy nő megtudja, hogy gyermeket vár, ösztönszerűen is jobban odafigyel arra, hogy mit eszik és iszik, ám a táplálkozás mellett a szájhigiénia is nagyon fontos ilyenkor.

A magzat megfelelő fejlődése érdekében a fogakat ellenőriztetni kell fogászunkkal, s ha valami javítanivaló van, fontos elvégeztetni a műveletet.

Kismamaként egy nőnek arra is fel kell készülnie, hogy enyhébb fogágy-betegség jelentkezhet nála – melynek oka a hormonális változás. Az ínygyulladást lényeges kezeltetni, mielőtt a betegség teljesen kialakul. Nem beszélve arról, hogy megfelelő kezelés híján a fogak elvesztésétől is tartanunk kell.

Várandósság alatt különösen fontos a megfelelő fogápolás és a kezelések elvégeztetése

Várandósság alatt különösen fontos a megfelelő fogápolás és a kezelések elvégeztetése

Másik, várandósság alatt sűrűbben jelentkező gond a fogszuvasodás. A fogorvosnak ezt a problémát is orvosolnia kell, természetesen a kismamára tekintettel, kellő hozzáértéssel.

A fogkő eltávolítása is fontos

A kismamáknak nemcsak dentálhigiénés tanácsadáson érdemes résztvenniük és elvégeztetniük az esetleges fogproblémákat a várandósság időszakában. A fogkő eltávolítása is lényeges tennivaló.

A 9 hónap alatt három havonta érdemes eltávolíttatni a fogkövet, mely, ha felhalmozódik a fog felszínén, komoly egészségügyi problémák forrása lehet.

A röntgent azonban csak sürgős és nagyon szükséges esetben kell használni.

Kapcsolódó cikk:

A lézeres kezelés gyerekeknél is beválik 

Félelem- és fájdalommentes fogászat: a lézeres kezelések

B.A.

Kanye West ellenőrizgeti a béranyát

Kanye West ellenőrizgeti a béranyát

Véletlenszerűen kontrollálja a harmadik gyermeküket kihordó hölgyet a rapper – Kanye West és Kim Kardashian ugyanis béranyát fogadott, akinek szigorú szabályoka...
Nehezen tűnik el a narancsbőr

Nehezen tűnik el a narancsbőr

Szinte minden nő életét megkeseríti ez a bőrhiba. Attól ugyanis, hogy valaki lefogyott, nem jelent azt, hogy eltűnt a narancsbőr. Vajon mit lehet tenni?  
Melanie Griffith bejelentette: epilepsziás

Melanie Griffith bejelentette: epilepszi...

Beszélni kezdett betegségéről a színésznő. Melanie Griffith most árulta el, hogy 6 évvel ezelőtt epilepsziával diagnosztizálták. Ám négy esztendeje mentes a rem...
Sajtfesztivál Budapesten

Sajtfesztivál Budapesten

Igazi ínyencségekkel várják a gasztronómia szerelmeseit a rendezvényen, ahol több 300 különleges sajtot mutatnak be.   
Letette az alkoholt Ed Sheeran

Letette az alkoholt Ed Sheeran

Nem iszik szeszes italt a népszerű zenész biciklibalesete óta – Ed Sheeran szeretné, ha mielőbb felgyógyulna, ezt azonban lassítaná az alkoholfogyasztás.
Ezt csinálják a férfiak szakítás után

Ezt csinálják a férfiak szakítás után

Egy kapcsolat vége mindenkit megvisel, még a pasikat is, noha sokszor nem ezt mutatják.   
Justin Timberlake megható szerelmi vallomást tett

Justin Timberlake megható szerelmi vallo...

A közelmúltban ünnepelte a sztárpár évfordulóját, amelynek kapcsán az énekes romantikus posztot tett közzé közösségi oldalán.  
Négy nagyszerű ajándék ötlet férfiaknak

Négy nagyszerű ajándék ötlet férfiaknak

Mindenkivel előfordult már, hogy nem volt ötlete ajándék vásárlás terén, hiszen nem akart egy századik ugyanolyan tárgyat ajándékozni kedvesének és olyan holmit...
Meglepő, miért szakított Demi Lovato

Meglepő, miért szakított Demi Lovato

Az énekesnő a közelmúltban arról beszélt, hogy egy napon talán folytatják kapcsolatukat Wilmer Valderramával. Most viszont elárulta, miért szakított vele annak ...
Készíts öregedés elleni, csipkebogyós archidratálót!

Készíts öregedés elleni, csipkebogyós ar...

Tudtuk-e, hogy a csipkebogyó mag olajának hatékonysága a botox kezeléshez hasonló?  Ha a ráncok megelőzése a célunk, próbáljuk ki ezt a kiváló, saját készítésű ...
< >