2017. 11. 28. - 12:25

E-autó töltő Magyarországon – a világ leggyorsabbja

E-autó töltő Magyarországon – a világ leggyorsabbja

Villámgyors töltő épül 10 európai ország 80 legnagyobb autópályájának töltőállomásán, köztük hazánkban – erről állapodott meg a Shell a nagy teljesítményű töltőpont hálózatot üzemeltető Ionityvel.

A világon a leggyorsabb e-autó töltője épül Magyarországon. A Shell ugyanis megegyezett a nagy teljesítményű töltőponthálózatot működtető Ionity céggel: 10 európai országban készül a 80 legnagyobb autópályán levő töltőállomásokon gyors töltő az e-autók számára.

Ezeknek a töltőknek átlagosan 5-8 percre van szükségük ahhoz, hogy a modern elektromos kocsikat feltöltsék – a jelenleg használatban levő más töltőknek háromszor több időre van szükségük – tudatta a vezess.hu.
 
Egyszerűbb lesz feltölteni az e-autókat a közeljövőben
Egyszerűbb lesz feltölteni az e-autókat a közeljövőben

Az Ionity vállalatot azért hozták létre, hogy 350 kW erősségű töltőpontokból álló hálózatot építsen ki a legfontosabb autópályákon Európában. A vegyesvállalatban a Daimler, a BMW, a Ford, az Audi, a Volkswagen és a Porsche alapította.

A Shell tehát több országban működik együtt az Ionityvel: hazánkon kívül Ausztriában, Szlovákiában, Szlovéniában, Csehországban, Lengyelországban, Belgiumban, Franciaországban, Hollandiában és Angliában. A töltőállomásokon átlagosan 6 töltőoszlopot találnak majd az e-autóval rendelkezők – írta meg a vezess.hu.

B.A.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.