2018. 04. 13. - 13:19

A mesterséges intelligencia terén is élen jár Kína

A mesterséges intelligencia terén is élen jár Kína
Bizonyára sokak számára egyértelmű, hogy Kína a mesterséges intelligencia globális központjává fog válni a nem túl távoli jövőben. 
Már jó ideje nem csak egy futurisztikus elképzelés, hogy a számítógépes rendszerek képesek az emberi elméhez hasonlóan működni. A McKinsey Global Institute már a tavalyi 'China Development Forum'-on a mesterséges intelligencia azon képességeiről beszélt, amely elősegítheti a kínai termelés hatékonyságát. 
 
Ahogy az innováció kapacitása bővül, úgy válik Kína a mesterséges intelligencia globális központjává.
 
Ennek oka igen egyszerű: az ország terjedelmes népessége és az iparágak keveredése tömérdek mennyiségű adatot generál, aminek rendkívüli piaca van. Kína legnagyobb vállalatai már most jelentős beruházásokat és fejlesztéseket hajtanak végre az MI területén. Ezek a technológiák drámai módon tudják megváltoztatni a termelékenységet, ami elengedhetetlen az ország jövőbeni gazdasága érdekében, mivel a munkaképes korú népesség folyamatosan csökken Kínában.
 
 
Mesterséges intelligencia kínai viszonylatban
Az ország terjedelmes népessége és az iparágak keveredése tömérdek mennyiségű adatot generál, aminek rendkívüli piaca van
 
 
A mesterséges intelligencia bevezetésének természetesen hátránya is van, hiszen csak Kínában több száz millió munkavállalót érint az automatizálás. Az MGI szerint a munkafolyamatok fele automatizálható, ugyanakkor az MI nem csak elavultá tesz egy-egy munkát, hanem növeli a digitális kézségek iránti keresetet is. A piac természetesen ösztönözni fogja a mesterséges intelligencia fejlesztését és terjedését, de ehhez megfelelő keretek kialakítása is szükséges.
 
A kínai MI stratégiának négy prioritásra lesz szüksége:
  • egy erőteljes adat-ökoszisztémia kiépítése
  • a tehetséges fiatalok megtartása az oktatási rendszer megerősítésével
  • ösztönözni az MI és a hagyományos ipar összeolvadását
  • a jogi feltételek megteremtése
Kína rendelkezik azokkal a képességekkel és lehetőségekkel, amelyekkel egy nemzetközi együttműködést tudjon vezetni a mesterséges intelligencia területén, így biztosítva az áttörő technológiák pozitív irányát.
/Takács Dalma

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.