2018. 04. 18. - 10:34

Túlélési fegyver a mesterséges intelligencia

Túlélési fegyver a mesterséges intelligencia
Egy olyan korszakban, melyben digitális óriások uralkodnak, mint az Apple, a Google és az Amazon, az emberek nemcsak hozzászoknak a személyre szabott ajánlatokhoz, el is várják már. Ezt a pénzügyi szektor sem tudja elkerülni.
A digitális platformokkal a bankok is csökkenteni tudják a költségeiket és javítani a versenyképességüket. Némely pénzügyi intézet már el is kezdte a forradalmi újítást: a Barclays Bank egy olyan mesterséges intelligenciát használó rendszert fejlesztett ki, amely tanácsokkal és a legpontosabb információkkal látja el az ügyfeleket többek között a tranzakciókkal kapcsolatban. A svájci UBS bank pedig nem rég jelentette be, hogy robotokat használnak majd a kereskedelmi platformok teljesítésének növelése érdekében.
 
 
Robotokat használnak majd a kereskedelmi platformok teljesítésének növelése érdekében
Robotokat használnak majd a kereskedelmi platformok teljesítésének növelése érdekében
 
 
Más bankok olyan digitális platformokat használnak, amelyek tanácsot adnak az ügyfelek befektetéseivel kapcsolatban. Ezek olyan mesterséges intelligenciát használnak, amelyek értelmezik az emberi érzelmeket és intelligenciát, illetve modellezik, hogy a befektetések miképpen jövedelmezhetnek. Bár az ilyen rendszerek folyamatosan tanulnak, nem lesznek önállóak; szükségük van a megfelelő adatra ahhoz, hogy a megfelelő számításokat végezze el.
 
Természetesen a rengeteg információ feldolgozásában is sokat segít az MI, mint az emailek, hírek, jogi dokumentumok rendszerezése. A JPMorgan Chase már bevezette az "Intelligens Szerződés" (COiN) platformját, amely elemzi a jogi dokumentumokat. Az évi 12 ezer hitelszerződés feldolgozása 360 ezer órát venne igénybe, míg a COiN pár másodperc alatt elvégzi ugyanazt a feladatot. 
 
 
Az okos pénzügyi szektor a jövő
Az MI nem csak megtanulja az egyes piacok működését és kockázatot értékel, képes lesz rá, hogy a piacokon lévő szereplők viselkedését is elemezze
 
 
 
Az okos pénzügyi szektor a jövő: a mesterséges intelligencia nem csak megtanulja az egyes piacok működését és kockázatot értékel, képes lesz rá, hogy a piacokon lévő szereplők viselkedését is elemezze, ezzel is javítja a kereskedelmi teljesítményt. A személyes tanácsadás a megfelelő információkkal már nem akadály, de az is elképzelhető, hogy a bankba belépve arcfelismerővel megtörténik az azonosítás, és mire a tanácsadóhoz ér az ügyfél, kész tervet tárnak elé. 
 
/Takács Dalma

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.