2015. 09. 23. - 18:57

Mérgeznek a Volkswagenek

Mérgeznek a Volkswagenek

A Volkswagen 11 millió járműbe helyezett olyan szoftvert, mely hamis eredményt mutat a mérgezés-kibocsátást mérő teszteken.

A cég egy olyan illegális szoftvert helyezett a járművekbe, mely csal a kibocsátást mérő teszteken, megengedve a diesel autóknak, hogy negyvenszer több mérgező anyagok bocsájtsanak ki, mint amennyit az kimutat. A szoftverek olyan modellekbe is belekerültek, mint a Volkswagen Golf. A cég bevallotta, hogy a járműveik közül 11 millió autót érint ez az „eltérés”. A Volkswagen vezérigazgatója, Martin Winterkorn azt állítja, hogy ez a felismerés szemben áll mindennel, amit a Volkswagen képvisel, és hozzátette, nem fog lemondani vezérigazgatói címéről.

Martin Winterkorn

A Volkswagen vezérigazgatója, Martin Winterkorn

Martin Winterkorn egy videóban kért bocsánatot ügyfeleitől, vevőitől. „Nagyon sajnálom, szörnyen sajnálom” – mondta a vezérigazgató a Volkswagen honlapján lévő videóban. „ A dízel motorok megbecstelenítése szemben áll mindennel, amit a Volkswagen képvisel… most még nem tudom a választ az összes kérdésre. Szörnyen sajnálom, hogy ily módon sérült meg ügyfeleink bizalma. A legmélyebb bocsánatkérésemet ajánlom a vevőinknek, a hatóságnak és a közösségnek rossz igazgatásunk miatt.”

Képforrás: dailymail.co.uk

S.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.