2017. 04. 03. - 18:02

Így licitáljon sikeresen egy autó árverésen

Így licitáljon sikeresen egy autó árverésen

Az autó árverés nem olyan egyszerű műfaj, mint azt sokan gondolják, de szerencsére nem is annyira vészes dolog. Mire van szükség egy autó árverés során, hogy valóban jól járjunk? 

Hol találok autó árveréseket?

Az autó árverések két módon is történhetnek. Az egyik esetben nyilvános aukciókon vehetünk részt, ahol a hagyományos módon, a helyszínen kell lennünk, vagy képviseltetnünk magunkat.

A másik, ma már inkább jellemző mód, az online aukciós felületek, mint a carsontheweb.com autó árverésekkel foglalkozó oldalán licitálunk.


Mi az autó árverés lényege?

Az autó árverések során a több licitálónak köszönhetően egy reális áron cserél gazdát az autó. Ez egyrészt jó az eladónak, hiszen nem neki kell az aktuális árakat böngésznie, és kitalálni egy olyan árat, amivel ő sem jár rosszul és a vevője sem, de emellett még vásárlójelölteket is kap, akik elképzelhető, hogy pont az ő modellje után érdeklődnek.

A vevők számára szintén hasznos egy ilyen árverés, hiszen meghatározhatják mennyit ér meg nekik az adott jármű. Persze erről az oldalról érdemes kicsit ügyesebben hozzáállni a dologhoz. Ha jól határozzuk meg az árakat és a licitösszeget, könnyen ár alatt juthatunk autóhoz.

 

Hogyan készüljünk fel és mennyi időnk van?

Egy autó árverés felkészülést igényel. Ismerkedjünk meg a kiválasztottunkkal, de azért legyünk körültekintőek. Tartsunk több vasat is a tűzben.


A licitálás előtt tájékozódjunk az autó állapotáról, sérüléseiről, minden elérhető módon. Ezután határozzuk meg mennyit ér valójában az az autó nekünk? Fontos, hogy ha van egy konkrét számunk ne tegyünk fel mindent egy lóra. Próbáljunk alacsonyabb árról indulni, hiszen a sikerre így is van esélyünk.

Míg egy hagyományos árverésen viszonylag gyorsan kell döntenünk, az online felületek hagynak némi időt a mérlegelésre. Használjuk az aukciós oldal funkcióit, annak érdekében, hogy megtaláljuk a legjobb megoldást.

Az idő azonban érték, az online aukciók is időre mennek. Szóval legyünk körültekintőek, és használjuk ki a lehetőségeinket. A CarsOnTheWeb eszköztára olyan megoldásokat is rejt, amelyek nagymértékben segítségünkre lehetnek.

Az aukciók vagy járművek megfigyelése menüpont segítségével a kiszemelt autó árverésének utolsó pillanataiban be tudjunk szállni az árverésbe. Érdemes használni a Kedvenceket is, hiszen ha adott típusú járműveket keresünk, ez képes lesz figyelmeztetni akkor is, ha a kedvencnek jelölt autóhoz hasonló jelenik meg a piactéren.


Licitáljunk

Az autó árverés nehéz műfaj, de megéri. Kellő odafigyelés és egy kis kontroll segítségével boldog autótulajdonosokká válhatunk. Használjunk ki minden rendelkezésünkre álló lehetőséget, és tartsuk nyitva a szemünket, ha igazán jó autót akarunk szerezni az aukciós portálon.

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.