2017. 06. 12. - 12:05

Tízzel több check-in pulton lehet becsekkolni a Budapest Airport 2B-n

Tízzel több check-in pulton lehet becsekkolni a Budapest Airport 2B-n

Bővült a check-in pultok száma a budapesti repülőtér 2B terminálján. Az indulási csarnok utasforgalmi területét is növelték, a nyári utazási szezonban ugyanis szükség lesz rá.

Tíz új check-in pult és bővített utasforgalmi tér várja a utazókat a Budapest Airport 2B terminálján.

Az utóbbi időben dinamikusan nőtt az utasforgalom, 2017 májusáig a felmérések szerint közel 15 százalékkal utaztak többen, mint egy esztendővel ezelőtt ugyanebben az időszakban – írta meg az airportal.hu.

A bővítést indokolta az is, hogy a légitársaságok is több járatot indítanak 2017-ben, sőt a felük már el is indult. A 2B terminál a budapesti reptérről ráadásul rengetegen indulnak nyaralni. 

Új check-in pultokat alakítottak ki a Budapest Airport 2B terminálján

Új check-in pultokat alakítottak ki a Budapest Airport 2B terminálján

Az utasforgalmi területet több mint 400 négyzetméterrel növelték meg. Huszka Péter, a Budapest Airport forgalmi igazgatója elmondta: a légitársaság-partnerek közel 800 ezerrel több embert szállíthatnak a nyári időszakban 2016-hoz képest. Ez csaknem 8 százalékkal több, mint tavaly. Az igények kiszolgálása érdekében természetesen szükséges volt több check-in pult üzembe állítása – írta az airportal.hu.

A reptér 2A terminálján tavaly már volt check-in pult bővítés.

Az új utasfelvevő pontokat a már meglevő soroknak háttal alakították ki, ezzel kellett a legkisebb módosítást végezni a helyszínen, különös tekintettel a poggyászszállító szalagrendszerre – tudatta az airportal.hu.

A nagyobb méretű váróteret úgy érték el, hogy a terminál légi oldalán irodákat, raktárakart és tranziton belüli, kiskereskedelmi egységeket rendeztek át nagymértékben.

A Budapest Airport BUD2020 néven 2016-ban indított reptérfejlesztési programot, mivel a forgalom gyors növekedését tapasztalták. Az ötéves fejlesztési terv 50 milliárd forintba kerül.

Fotó: Budapest Airport

B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.