2018. 04. 03. - 11:50

Ritka kockázatok fülplasztika esetén

Ritka kockázatok fülplasztika esetén

A plasztikai sebészeten elvégzett kisebb műtétek esetében is vannak kockázatok, melyekkel számolni kell. Amennyiben fülplasztikára vállalkozunk, tisztában kell lennünk ezekkel.

Fülplasztikát akkor végeztet az ember, ha a fülei formájával elégedetlen. Lehet, hogy túlságosan elállnak, nagyok vagy túl kicsik, mindenesetre aránytalanok a fejhez képest.
 
A fülplasztika elvégzésének menetéről előző cikkünkben már esett szó.
 
Mint minden operációnak, ennek az egynapos sebészeti beavatkozásnak is lehetnek azonban mellékhatásai és felléphetnek komplikációk.
 
Ezek nagyrészéről már írtunk előző cikkünkben.
 
Ha probléma merül fel a fülplasztika miatt, azonnal konzultálnunk kell orvosunkkal
Ha probléma merül fel a fülplasztika miatt, azonnal konzultálnunk kell orvosunkkal
 
A ritka kockázatokról sem árt azonban tudnunk.
 
Ezek valóban igen kevés esetben fordulnak elő, de a fülplasztika műtét után felléphetnek az alábbi problémák is.
 
1.Hegesedés – habár a legtöbb heg kicsi, fehér és észrevétlen, mégis, bizonyos esetekben megtörténhet, hogy a seb helye látható marad.
 
2.Változások következhetnek be a bőr érzékelésében, a fülek körül.
 
3.Vérzés vagy fertőzés.
 
4.Asszimetria jöhet létre a fülek pozicionálást illetően, olyan változásoknak köszönhetően, amelyek műtét után jelentkeznek.
 
5.Ha bármit észlelünk ezekből a problémákból, azonnal lépjünk kapcsolatba sebészünkkel, hogy megbeszélhessük a lehetséges kezelést.
 
Fontos tudni: a kockázatokat minimálisra lehet csökkenteni azzal, ha betartjuk az egynapos sebészeti műtéttel járó tanácsokat és utasításokat – a beavatkozás előtt és után egyaránt.
 
Kapcsolódó cikk:
 
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.