2018. 04. 05. - 09:20

Egészségügyi felszerelést szállítanának a drónok Amerikában

Egészségügyi felszerelést szállítanának a drónok Amerikában

Számos funkciót ellátnak ma már a drónok, ám az amerikaiak most olyan típusokat fejlesztenek, melyek az egészségügyi felszerelések szállítását oldanák meg – valljuk be, az igen hasznos lenne.

A drónokat manapság számos funkcióra használják – legfőképpen szállítási feladatok ellátására. Ezek közül is vannak azonban kiemelkedően fontosak.
 
Az Amazon cég jelenleg jelentős összeget áldoz arra, hogy a szállítást ellátó drónokat minél tökéletesebbé tegye. A Zipline néven ismert vállalat a napokban bejelentette, mely típusokat tartja a leggyorsabb drónnak a sürgős szállításokhoz.
 
A sürgős vérszállítást a mesterséges intelligencia vezérelt drónok oldanák meg
A sürgős vérszállítást a mesterséges intelligencia vezérelt drónok oldanák meg
 
Ezen drónok speciális tulajdonságai igencsak meghökkentőek: csupán 20 kilót nyomnak, s 128 kilométert képesek megtenni egy óra alatt. Vagyis, négyszer olyan gyorsan repülnek, mint a jelenlegi quadcopter típusok. Leggyorsabb utazási sebességük 160 kilométer, s több mint 2 kilós csomagot képesek vinni. A Zipline szerint új drónjaik akár 500 szállítást is elvégeznek naponta, ami elképesztően hangzik.
 
A Zipline elsődleges tevékenysége a drónokkal történő vérszállítás – ezt most kezdik terjeszteni az Egyesült Államokban, de globálissá szeretnék tenni. Egy ilyen szerkezettel az orvosi segítség jóval hamarabb elérhetőbbé válik, a mezőgazdasági területeken is.
 
A Zipline Amerikában 2018 végéig beindítaná a szállítási módszert.
 
Fontos azonban, hogy ennek is meg kell felelnie a szabályoknak, ezért mielőtt megkezdődne a tevékenység, át kell esnie az Egyesült Államok Szövetségi Légiközlekedési Hatóságának tesztjén.
 
László Adrienn
 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.