2009. 01. 02. - 06:33

Forradalom a sportautó-technikában – Mazda RX-8

Forradalom a sportautó-technikában – Mazda RX-8

Az új Mazda RX-8 egy olyan igazi sportautó, amely semmihez sem hasonlítható. Forradalmi koncepciókkal, kétrotoros Wankel-motorral, csábító külsővel, négy ajtóval és négy felnőtt számára is elegendő belső térrel.

Tekintse meg az RX-8 videóját!

 

Egyetlen más modell, - amely hűtőrácsán az ötszögletű jelvényt viseli - sem fejezi ki olyan tisztán a Zoom-Zoom filozófiát, mint ez. Az új RX-8 a Mazda jövőbeli sportautó-technikáját testesíti meg - sportos és funkcionális, ám soha nem unalmas.

 

Az új Mazda RX-8

Az új Mazda RX-8 egy olyan igazi sportautó, amely semmihez sem hasonlítható

Galéria a képre kattintva megtekinthető

 

Az RX-8 formájában a Mazda az "igazi" négyülésesek új kategóriáját alkotta meg a sportautók szegmensében. A hátsó üléseket nem csupán kisgyerekek számára tervezték, hanem elegendő helyet és kényelmet biztosítanak két felnőtt számára, még a hosszabb utazások alkalmával is.

 

A sportosság és a funkcionalitás e különleges kombinációja kompromisszumok nélküli sportgéppé teszi a Mazda RX-8 modelljét. Mindennapi praktikumával, egyedi motortechnikájával és forradalmian új, középről nyíló ajtórendszerével a Mazda RX-8 egy olyan sportkocsi, amely a megszokott szedán és kupé modellek nagyteljesítményű változatait veszi célba.

 

Az új RX-8

Az új RX-8 a Mazda jövőbeli sportautó-technikáját testesíti meg

Galéria a képre kattintva megtekinthető

 

Az új Mazda RX-8 szíve egy új fejlesztésű Wankel-motor, a RENESIS. Az elnevezés önmagában jelképezi a "forgódugattyús motor (Rotary Engine) Genezisét" és a RENESIS forradalmian új forgódugattyús technikáját, amely a magas teljesítményszintet a kedvező üzemanyag- fogyasztással és az alacsony kipufogógáz-emisszióval ötvözi.

 

A Mazda RX-8 a klasszikus sportautós esztétikumot a legfrissebb motortechnikával egyesíti. A külső formavilág, amelyet a Mazda formatervezői az "atletikus feszültség" jelzővel illettek, Japánban, a Formatervezési Központban készült, ahol azonban az európai design-befolyás is jól érvényesülhetett.

 

A Mazda RX-8

A Mazda RX-8 a klasszikus sportautós esztétikumot a legfrissebb motortechnikával egyesíti

Galéria a képre kattintva megtekinthető

 

A formatervezők olyan külsőt alkottak, amely már a jövő Mazda sportautójának megjelenését szemlélteti - dinamikus, de nem túlzóan, sportos megjelenésű és mindemellett funkcionális. Rövid túlnyúlásaival, feltűnő kialakítású sárvédőivel és lökhárítóival, illetve a motorháztető egyéni vonalaival a Mazda RX-8 megjelenésében sem hagy kétséget teljesítménye felől.

 

A Mazda RX-8 belső tere sportos és korszerű. Már az első ajtók feltárulásakor egyértelmű, hogy az új Mazda RX-8 egy különleges autó. Az utasokat stílusos és magas minőségi szintet sugárzó hangulat fogadja, amely hű marad sportautós karakteréhez. Mélyen ülnek a sportülésekben, amelyek opcióként kéttónusú bőrkárpitozással is kaphatók.

 

A Mazda RX-8

A Mazda RX-8 belső tere sportos és korszerű

Galéria a képre kattintva megtekinthető

 

A bőrbevonatú kormánykerék az audio-rendszer vezérlőgombjaival kellemes tapintással simul a vezető kezébe. Az első fejtámlák a forgódugattyú háromcsúcsú alakját idézik, a műszerfal alsó részén elhelyezkedő gombok pedig alumínium-hatásúak. Valójában minden kezelőelem könnyen elérhető a vezető és az utas számára egyaránt.

 

[Forrás: mazda.hu]

 

MCOnet - Márkafüggetlen Autó Online

 

 

Szólj hozzá a fórumon! MCOnet Fórum


Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.