2021. 11. 25. - 11:35

Belép a technológia - Top trendek, melyek átformálják a divatipart 1.rész

Belép a technológia - Top trendek, melyek átformálják a divatipart 1.rész

Hogyan alkalmazzák a tervezők és márkák a legújabb technológiákat divatellátási láncaikban? Ismerkedjünk meg vele, miként lépnek be a modern eszközök erre a területre.

A divat a világ egyik legnagyobb iparága, mely évente 1,5 billió dollárt termel. Ennek ellenére működése az elmúlt 20 esztendőben alig változott.
 
Ennek oka részben az, hogy számos országban még mindig könnyű olcsó kézi munkaerőt beszerezni, és kiszervezni minden drága gyártási költséget. A méltányos bérek, a környezetszennyezés, valamint a napjaink gyors internetkapcsolatával rendelő fogyasztók kielégítésének igénye miatt azonban egyre nőttek az aggodalmak – s ez utat engedett az új izgalmas technológiáknak.
 
Lényegében a technológia „insta-korszakában” élünk: a közösségi média megváltoztatja a divatfogyasztást, arra tanítva a vásárlókat, hogy azonnal hozzáférjenek a legújabb trendekhez, amint azok megjelennek.
 
A gyors változások miatt a márkák előre már nem lehetnek biztosak abban, mi fogy majd jól
A gyors változások miatt a márkák előre már nem lehetnek biztosak abban, mi fogy majd jól
 
A fiatalabb generáció tagjai ugyanakkor - akik szeretnének kitűnni a tömegből -, olyan termékeket keresnek, amelyek az igényeikhez és preferenciáikhoz illenek. Sőt, úgy tűnik, hogy a tömegesen gyártott ruházat avagy a „gyorsdivat” fokozatosan elveszti vonzerejét.
 
Ez a tendencia a jelek szerint tovább növekszik. Egyre kevésbé van értelme, hogy a vállalatok és márkák hónapokkal előre nagy mennyiségben gyártsanak ruházati cikkeket – hiszen nem lehetnek biztosak abban, hogy azok mennyire fogynak majd jól.
 
Azon márkák, amelyek felveszik a tempót és jobban reagálnak a piaci igényekre, valószínűleg nyertesek lesznek a gyorsan változó, modern környezetben.
 
Ahogyan az ügyfelek valós élete egyre inkább összefonódik a digitális világgal, számos tervezőnek és márkának kell átvennie a legújabb technológiákat, hogy feszegesse a határokat a gyártás, marketing és hordhatóság határain belül.
 
A legújabb technológiák között vannak a mesterséges intelligencia legújabb fejlesztései, a mobil kereskedelem, a 3D nyomtatás és a blokklánc fellendülése.
 
A divatban jelenleg használt legfontosabb technológiai fejlesztések közül az elsőről, a mesterséges intelligenciáról cikkünk következő részében számolunk be.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.